警方上周北角擊斃精神病人 死者遺孀哭訴︰我很後悔報警

238 回覆
311 Like 30 Dislike
1.5米衝埋嚟,未攞出枝胡椒噴霧已經被拮死。
點解唔射腳要射心口?其實都係同一個原因,1.5米衝埋嚟,枝槍瞄準隻腳得嚟,又係已經被拮死。

開槍嘅目的只係制止佢,射身軀同射腳嘅目的都一樣,難道射腳就唔會死?大腿有大動脈,射穿條大動脈,流血不止都係一樣會死。
近距離仲危險過槍
三刀啦,斬兩刀都唔開得住
到時斬死咗連登仔又有得話
比支槍都唔識開
所以得返啲大愛撚喺度出聲
警察是專業的

借槍殺夫確定
香港最危險就係有槍嘅人,有咩人有槍,自己諗
講真你老公白卡
射死佢你執到啦
到時全家俾佢殺曬 你就知
仲問點解
2019年果陣佢未落來香港咩?
大佬丫,警力任你調配咩
e個咪就係無警察冒結果
結論:廚房佬>警察
美麗新腥港
支持精神病 即係支那個支
一個圓盾嘅Size有幾大你知唔知?一間劏房嘅環境有幾窄你又知唔知?🫠

拎住個盾,連屋都未切入到去,佢喺屋傷害其他人點算?入唔到屋你點制止佢繼續發癲?
咁射自己要害合理d
休班嗰啲?
出嚟哭兩句無非都係想喺開死因庭前博同情,擺明係有人教佢咁講。
五尺內,絕對可以準確射肩,腰,大腿,
任揀.
佢係都要射紅心.
經過一九年,有中共的意思,有港共示意,有狗頭的躍躍欲試,小狗的心態已入邪道.開槍造低''刁民''這件功業,成日都放在心上,等待實現.
明明係一家人
有咩野關埋門自己溝通解決啦
搞唔掂咪至多攬炒
報警人地點處理又要阿支阿左
藍絲講野就係咁
https://youtu.be/Upxfo_jBrDE?si=W1zxBdH-QCnxXWTJ

事實證明,近距離內 刀係快過槍。
說明警隊針對有精神病史的人有待警方控制嘅指示可能有啲問題,明知係白卡就帶埋盾牌上去? 收到報警有冇即時call衝鋒隊增援?

响大陸啲火車站有啲大U形的鋁通係遠距離制止人的郁動,唔知香港有冇啲咁嘅嘢

一有白卡就要殺死佢都幾難去除精神病人污名化

慘在家陣3成青少年抑鬱,唔知幾多有潛在思覺失調到有暴力行為風險,好快警察可以周街殺人

只要有人報警話條友白卡,警察就殺得無後果
唔否定佢專業,不過事後都想檢討下有冇得好啲
呢個on99企係到仲射佢就要坐啦 舉例子都舉到on99咁
我話得就得啦屌
最好射春袋皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞