點解bb搭飛機唔可以喊?我做家長都唔想佢喊

332 回覆
129 Like 949 Dislike
唔係大陸人咁簡單
係香港新一代都係我行我素
唔會理其他人感受
然後就會被blacklist
咁係咪可以用腳踢到個寶寶唔喊?你要屌人挨後咪屌 踢人就預左比人blacklist
咁啲由得個B喊,完全唔理個B嘅父母就真係仆街啦!正常邊會咁虐待自己嘅細路。
BTW,其實而家嘅香港人係好嘅。上次有對情侶挨後一見到我個B,即刻拉返直張櫈。
樓離呢啲肯定係住公屋既自私西,無乜公德心
你咁叻咪同個BB講數
airline有大量貨關咩事咁如果啲佢連短途都要俾埋耳塞咪用多咗囉清數學拎u?定係我去日本要飛咗去歐洲先再轉機去日本
歧視精神病?
只要我唔講粗口就得㗎啦
其實好多人生仔前都冇諗過生仔會帶嚟嘅精神負擔同犧牲
淨係從經濟角度出發
以為養得起就等於handle 到

「教」係指輸出一個message 直到對方完全吸收並活用
個過程真係要不厭其煩重複又重複咁去做好多次

但係上面講咗,好多人冇衡量過精神負擔
喺育兒嘅過程中已經被壓垮
根本冇熱誠去「教」小朋友,變成得個「講」字
覺得講咗=教咗

佢嘈就講句「唔好嘈住人」
佢郁嚟郁去就講句「唔好整到人」
純粹係條件反射
個老母嘅精神狀態其實同新年見人就講恭喜發財差唔多

遇著依啲通常你同佢反映都冇用
「我教咗㗎啦!佢唔聽我都冇計㗎!我做家長都唔想㗎!」

(特殊小朋友另計)
短途有唔代表一定拎嚟用㗎喎

願樓主家族所有仔女都早日安息
我搭商務結果都有個B係商務喊,搞到全艙都冇得瞓
好多細路 係畜生都不如
養隻狗 都唔會比佢亂吠亂跑
你係咪未用過飛機耳塞?BB嘅喊聲係可以穿透
特殊更加要比心機
個細路咩情況 家長有無做
其實隔離既人都會睇到

Sense到唔對路都會體諒下

而唔係果啲膚衍左就算
果堆用返 有爺生無乸教 真係貼切不過
我自己個BB 大約一歲半至接近兩歲開始記得去過邊到玩
咁點解決bb喊呢個問題?
好啦我當全機得1/3人頂唔順要戴耳塞
但係都要用幾十對,又有幾十人要塞住隻耳仔唔舒服
點計都係塞住個bb把口好啲,得一個人唔舒服,又環保啲
其實關你撚事你知唔知飛機係public transport點解要有急事先用得
其實啲家長帶BB搭飛機真係幾煩,唔可以好比人湊住先或者課金叫人處理咩?如果只係帶去旅行玩去仲衰,唔係必須要但不停喺度騷擾人。掛住自己去玩就搞到人哋嘅體驗差,呢啲垃圾家長生之前真係應該諗清楚要掛住玩就唔好生啦。將自己快樂建築在別人痛苦,忍多陣等BB大少少都唔肯掛住玩,不過你話要帶走移民就真係冇辦法好正常
講到嘈住人瞓覺
好奇想問下係咪應該禁止有鼻鼾既人搭飛機/瞓覺
好多嘢法律上都唔犯法
做唔做係睇個人修養

但係出聲屌人做一樣唔犯法嘅嘢
就係最撚無修養

推個post上去比班挨後撚睇
而家講緊人權,點解移民就可以帶B上機,旅行就唔得先
佢喊你咪同佢換片食奶抱住保暖lo,

唔識就唔好扮野引戰啦柒頭
成班垃圾巨嬰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞