點解bb搭飛機唔可以喊?我做家長都唔想佢喊

332 回覆
129 Like 949 Dislike
BB 搭巴士,MTR就無可避免
但有無需要帶咁細個BB,去搭飛機.

對BB身體都唔好.
冇b既自己喊
根本成班就新移民黎自問坐過幾十次飛機我未見過有香港人會挨後 挨得個啲多數都大陸人黎
dllm,我就係搭商務都聽到呀,仲成10個鐘
冇錯 同挨後一樣 人地影響到你 你影響返下一個就=冇事
呢樣真....去東南亞旅行,都係幾個鐘時間
點解要搞到後面個人呢
可能你幾十次都去台灣日本
就大d機會冇見過香港人挨後囉
成架機哭喪咁都幾好笑
挨後都要屌柒
明明兩樣都係騷擾行為
邊個話挨後就得
DIU ON9唔係扮
係邊個比人影響到咪邊個出聲LOR
有人挨後,後面果個唔出聲,無理人人地幫佢出聲掛
ON9仔,試下理解下咩叫雙重標準?
所以我一般都坐商務艙
廢事遇到呢啲情況
咪玩啦師兄 飛歐洲飛東南亞你架機淨係得香港人?

所以反挨後撚應該要反埋:帶細路上機,坐入面位去廁所,飛機熄燈後仲撳電話/用個mon睇戲
如果果班係bb限定機
全部乘客都一定要帶bb上去就係
到時我個bb唔喊我都會整到佢喊
大家一齊互相傷害
應該要有bb 專用機倉
唔介意咪可以平d 坐埋一齊囉
之前飛紐西蘭前邊外國人一排都冇挨後,有幾個都係喺度睇書
咁一定係人哋機票包埋聽你BB喺到喊。
你BB唔故意喊, 咁點解要喊? 喊嚟就係向你投訴依家有不滿。
既然BB咁唔鍾意搭飛機, 你仲要帶去, 咁就係你作為家長嘅問題。
BB喊係影響人哋休息瞓覺嘅權利,which is同反挨後撚係同類,你on9少陣

重要性、優先程度airline一直都排列得好合理:
1,飛行安全,起飛、降落全機人同時進行、暫時拉直
2,派餐時段,全機人同時進行、暫時拉直
3,休息瞓覺
4,機上娛樂

反挨後撚logic:「機上娛樂」嘅權利可以凌駕「休息瞓覺」嘅權利
你咪喊囉 邊個唔比你喊 我有airpod pro理得你
雖然你講嘅比喻係完全唔關事,
不過建議你認真去睇吓,
美國選舉制度其中一個功能就係
制衡多數人暴政。

上面你講嘅嘢就係表達緊,
「挨後影響到一個人,
Bb喊影響到成機人,
所以唔可以一概而論。」
噉咪即係只要唔影響到大多數人嘅利益,
包括閣下嘅利益,
就可以調整個道德標準?
如果係,咪即係搬龍門,
支持緊「弱勢嘅人唔配擁有權利。」
其實投訴得應該都係無咩同情心既後生/老姑婆
正常有仔女既家庭都會明白個處境同諒解
你未坐過長途機?
耳塞係標準嘢嚟
個包amenity kit已經有
上次飛意大利先望過 外國人根本唔點會挨後 不過隔離個位冇人嘅話佢地會用埋就真 但呢樣野又唔算影響人
祝樓豬次次搭飛機, 唔係自己細路喊, 就係人哋細路喊, 總之就喊喊喊
塞完都聽到咁點
喊既就留低佢比屋企人湊
咪帶佢去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞