國泰件事段片

114 回覆
60 Like 44 Dislike
我冇話支那妹冇問題
我就係話凡事唔一定係咁極端 唔一定係完全挨後同唔挨後 就係想知有冇同人傾過唔好挨咁後先?

支那妹冇同理心就一定 純粹表達唔好合理化兩公婆個行為姐
類比岩,但推論錯
行人路係有權一字排開,只係令人不便所以唔太好
正如睇戲時生得高而坐前面、搭地鐵唔企車廂入面讓俾人入
權利上冇錯,但就令人不便

呢個時候最多只可以勸喻
而唔係報復式騷擾

用返類比例子
見到行人路一字排開,你可以話佢,叫佢唔好阻住人
道理喺你到
但如果一腳踢開佢就係你錯
咁咪到空姐比人投訴囉
死五毛
呢張圖係鬼佬點同?
挨後個設計就係比你挨後
只不過希望大家唔好挨得太好
如果唔想比人挨後既
比多d 錢搭飛機
一係搵間唔比人挨後既公司
佢自己條片一開始都話個空姐叫佢較返張櫈向前但佢拒絕啦,咪又係自私L
只不過係後面嗰兩個太on9啫
至於挨後根本無啱唔啱,個空姐叫佢較返張櫈,即係如果後面嗰個覺得受影響係可以出聲啦
大家互相遷就嘅啫,係因為今時今日嘅香港或者某啲地方係唔會再有呢個意識,你睇吓啲死𡃁仔喺街撞到人個家長係全無歉意一上地鐵就成家衝埋去爭位搭扶手電梯又唔識排隊,一味喺度攝嚟攝去
全部都只係諗住自己嘅方便,今次呢件事咪就係咁囉
同埋如果雙方嘅背景對調,你估因航敢唔敢blacklist嗰兩公婆?
全世界大把其他航空公司,因航又唔係平,都唔知點解要坐佢,除非真係無得揀,十幾年前搭因航嘅時候啲空姐已經係對住啲鬼佬笑哂口一見香港人(唔係只有我)就變咗茶餐廳伙記咁嘅樣
係依家香港人之上再多咗一種人啫
留港撚正常質素
又唔係去歐洲
坐幾個鐘機都要挨後 cls
呢下真係柒撚到上天,輸民意呀

佢唔喺現場出現就冇事,去得嗰度就可能有呢啲風險

真心講721俾人打係抵死
先撩者賤
去元朗搞人地人哋梗係有權防衛
去英國唔計係歐洲?
第二個位係許冦文嚟
咁一字排開你係叫佢唔該借借 定起飛腳一腳踢低一個先?
我冇話果兩公婆佢地岩喎
只係大家都要有同情心公德心者
一邊可以唔好有權用到盡
一邊要理解人地想舒服d,挨後少少無可厚非
一句講哂,兩邊都係香港人的話,你問心會唔會支持果對白卡夫婦?
Cctoy: 脫左歐
同意要互相遷就
不過挨到幾盡都好難合晒人意 有機會你真係郁1% 後面已經唔受得 咁可以點
咪就係後面要有同情心,理解前面係有權囉
呢d一涉及個人教養,如果大家水平唔同,真係嘈都冇意義
㗎機啲人個個屌兩公婆
個po啲人屌2公婆
國泰ban 9兩公婆
係連登仔最心水清因為人地係大陸人所以撐兩公婆 成班社會垃圾
講到19年黃c無放火燒人燒車咁
呢條閪婆反而無被blacklist算佢好彩
天龍人唔得罪得架,唉撚到按摩椅咁都要就佢架,如果唔係就比航空公司制裁你架
同我一樣,有時我會同後面嗰個講聲先挨
出門在外
和氣生財
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞