國泰件事段片

114 回覆
60 Like 44 Dislike
手..
支持香港人報東張
唔洗屌黎屌去
所以中國,中國香港,中國台灣本質都係一樣
不過我搭飛機都唔想呢兩公婆坐我後面
岩 當年玩到燒車燒死人咁撚癲
抵俾港英政府收啲左狗皮
香港大把廢老,車晒佢地返大陸融合祖國
條大陸閪唔挨後咪唔會發生呢啲事
先撩者賤 好地地坐好咪得囉
大陸閪>香港廢老
廢老最多係柒 冇教養
但係個大陸閪仆街在先
我搭飛機從來唔會放到個椅背咁後,如果後面個位要claim返一樣空間佢又要放到咁低咁就要一個接一個 就算長途機我都係輕輕較到佢呢隻1/3度已足夠, 當然同樣我希望前面個位都唔好lay咁後, 好在so far都係遇過一次咁大把
而家好多人都捱到好後
一個接一個係無得避
不文明行為:

1. **大聲喧嘩**:在公共場所大聲講話。
2. **隨地吐痰**:尤其在街道或公共場所。
3. **插隊**:在排隊時不遵守順序。
4. **亂扔垃圾**:隨手丟棄垃圾。
5. **不遵守交通規則**:比如亂穿馬路。
6. **在公共場所吸菸**:不顧禁煙標誌。
7. **不尊重文物**:刻畫或損壞景點設施。
8. **在公共交通上不讓座**:尤其對老人或孕婦。
9. **大聲使用手機**:尤其在安靜的場所。
10. **在公共場所脫鞋**:特別是在飛機或火車上。
11. **不注意個人衛生**:如在公共場所不遮掩打噴嚏或咳嗽。
12. **不遵守社交禮儀**:如不說“請”和“謝謝”。
13. **過馬路不看紅綠燈**。
14. **在餐廳大聲喧嘩**。
15. **在公共場所吃有強烈氣味的食物**。
16. **不按時赴約**:遲到或缺席。
17. **使用公共設施後不清理**。
18. **在景區隨意觸摸或損壞展品**。
19. **在旅遊時不尊重當地文化**。
20. **在電梯或狹小空間不讓人先出**。

呢D行為就係因為無顧及人感受先做得出
挨後係衰格
不過兩條老野輸eq太低
國泰有永久ban過大陸人喎
咁點至會嬴
今鋪支持死大陸喱
廢老抵死
對家自私還自私
兩個廢老咁樣預咗一定係唔啱架啦下話 咁樣搞事同滋擾
其實有冇好聲好氣問吓可唔可以挨後但唔好咁好得唔得 溝通吓先?

人哋賤唔代表你個人都要賤
完全影衰晒香港人啦

仲衰過生番
笑左,係果支生番香港人踢人,又鬧人 搞事先喎
one for all
條大陸妹話佢地有問 而佢拒絕左

咁兩件廢老就行動升級

就咁睇空姐一直幫大陸人處理

而冇幫過果兩件廢老就應該果兩件野係柒

有冇搵個空姐解決?

人地大陸人就真係行使晒佢比錢買既機票所有野

仲要大贈送
放埋上豆陰賺多幾個W
唔知佢問係直接叫人完全唔好挨後定點
始終覺得大家都禮貌啲 商量吓 總會搞得掂
純粹覺得大陸妹係咪自私 有冇同理心都好
都冇可能合理化兩個廢老嘅行為

如果雙方都係其他地方嘅人 唔係香港人大陸人
感覺上根本唔會有咁多對立討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞