特朗普:若賀錦麗當選,以色列可能2年內消失,投民主黨的猶太裔要驗腦

42 回覆
61 Like 14 Dislike
你唔撚係吓話,咩叫爆鑊知唔知
如果你覺得兩個4 年係無唔同,無大幅惡化,「一樣都有」,咁你啱咯
佢夾硬撳住
落台就爆
得4年和平仲算唔算和平
定佢諗住做終生總統
有d問題始終係要武力解決架啦
下下傾就得使鬼軍隊
上兵伐謀,亦即不戰而屈人之兵
呢啲都做唔到真係唔好做大佬。
更何況推個(已經民主黨認證)痴呆嘅上去,實爆架
你只係拗 semantics 係要死唔認
你整個計劃出嚟,問老細搵funding,佢睇完,做咗啲修改同批咗俾你做
咁係你嘅idea定係你老細嘅idea?

呢幾次military aid都係由exec branch propose aid -> Congress revises and vote to appropriate funds -> DOD & DOS send the fund and sanctioned weapons

Congress approve appropriation 只係其中一環,重點係成個政府依家都重支持同鼓勵俾武器俾以色列,將佢哋bundle晒落烏克蘭嘅aid入面
你咪引證Congress 先係真正大佬
完全唔知你做乜
成件事根本唔係President 話事
你要搞清楚個權力係邊度黎
Constitution 講到明President 係冇權力Create bills
基本上阿豬阿狗都可以Draft bills
但只可以經Congress 去introduce
咩Idea 根本冇用

Congress 入面
只要Oppose party 食哂Representative 同Senate
就可以主導哂成個政府
就算President 想支持Ukraine
但Congress (DEM+GOP) 唔俾,
你做乜柒都冇用

基本上所有野都係睇GOP/DEM Leader
姐係2024 Dem Platform 同Project 2025
上面兩個係咁拗
其實都係證明侵侵鳩噏
根本上Trump/Harris大家都係鬥鳩噏
事實上係睇congress
完全唔明條友做咩沖出嚟柒
咁呢個post topic係侵講嘅嘢,臭蟲論冇用
咁都證明佢只係鳩噏,仲有乜拗嘅意義
因為House of Presentative 同 presidential election 係同一日
張 Ballot 會有埋
佢1999
巴勒斯坦亦需要有自治嘅機會
=> 咪自治左一次
結果咪整左個10 月7 日lor
機會比左佢哋自己柒左唔好喊
邊個上台 巴勒斯坦都想殺左以色列
根本係有無機會出手而已
不存在和解可能

哈馬斯領導人辛瓦爾,當年曾被以色列治好癌症
佢咪一樣打9 以色列
呢個論調就廢嘅,人地係覺得你總統廢,先開波
以色列都會消失
川普狗知唔知自己講乜
最多消失前同你美國佬攬炒
扮中立燃
總無可能代理戰爭咁耐
阿拉法特正宗老鼠屎,就係佢收左黎巴嫩皮,由近東巴黎變左等待黎明,再整個黎巴嫩真主黨騎劫埋黎巴嫩三隻字,自己再扮受害者走出黎。
以色列先係最忙個位,一抽七之後,阿拉法特周圍去攪事,以色列直頭出手幫返啲舊仇家轉頭隊阿拉法特,所以埃及約旦個啲國家無人屌以色列,頂多唔表態,因為邊個先係老鼠屎佢地最清楚。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞