我依幾個月銀行都夠一萬 恆生都收我 MONTHLY FEE

66 回覆
0 Like 0 Dislike
之前都係,扣左我$120,叫佢waive返,之後直頭落分行cancel左佢
之前都係,扣左我$120,叫佢waive返,之後直頭落分行cancel左佢

呢個戶口都係大學開,一路都係冇入錢落去
有無得由灰咭轉返做綠咭
比佢扣左120蚊好唔抵
最低存款額好撚on9
唔要支票簿咪開淨係提款嗰種戶口,冇最低存款額。

無架啦 u個陣開green banking/prefer佢都講明係畢業後計2年要擺返20萬

佢點知我畢業?我張綠卡戶口好似讀中學果陣轉 依家大學畢左業就兩年好撚驚佢冇啦啦收錢 個戶口好細個就開 又唔想cut

出糧戶口

用開其他出糧
綠卡戶口長期冇錢
邊間銀行個最低存款額係少啲/直頭冇
要還學債 唔想俾佢扣住一萬蚊

Hsbc 有,我用緊
去分行問佢開個無最低存款額既普通户口,即係卡no. 尾數係292嗰隻

Hsbc 有,我用緊
去分行問佢開個無最低存款額既普通户口,即係卡no. 尾數係292嗰隻

唔該巴打放假去問吓

Hsbc 有,我用緊

其實好多間都有
想問如果紅卡戶口嘅一萬換哂外幣計唔計

兌換返夠一萬就得
我都中招

樓主打左去未
我頭先打去佢話讀u 果時開嘅都係優進
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
而家收左我兩期total $240
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢
佢話九月張statement 預先提醒左我
我特登搵返黎睇 句嘢係咁嘅

我問過hotline話可以降返去紅卡戶口
恒生sell我升級做優進
我應承左但又冇寄新卡俾我
個時個sales話只要係出糧戶口
唔洗200k存款餘額都得喎
恒生sell我升級做優進
我應承左但又冇寄新卡俾我
個時個sales話只要係出糧戶口
唔洗200k存款餘額都得喎

好似唔會寄新卡。 但你戶口已經變左優進
利申係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞