我依幾個月銀行都夠一萬 恆生都收我 MONTHLY FEE

66 回覆
0 Like 0 Dislike
要貼錢借錢比銀行

擺哂係股票行好過,利息仲高d
我用恒生優進,而家有優進優越專用分行,真係少好多人

但撳錢好少機又多人好煩
用優進出糧擺兩皮
我都中招

樓主打左去未
我頭先打去佢話讀u 果時開嘅都係優進
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
而家收左我兩期total $240
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢
佢話九月張statement 預先提醒左我
我特登搵返黎睇 句嘢係咁嘅

優進條隊已經好好J
灰卡要20萬
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

幫佢買產品有20K 就OK
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

係呀 畢左業三年後要收錢
除非你買佢隻十九乜乜保或用黎出糧
咁就擺兩萬落Acc就可以繼續用優進
我用恒生優進,而家有優進優越專用分行,真係少好多人

但撳錢好少機又多人好煩

呢種分行普通卡用唔用到
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

好在用黎出糧 屌佢老母
其實計一萬係計平均
假設今個月有30日
你可以有29日戶口0蚊都得
但淨底果日你要有30萬
就係咁簡單
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

無得投訴
佢已經做得幾好
特登寄封信提你
大部份銀行都唔會咁做
Cut左去開個新戶口
係要一年平均每個月一萬,即係一月無錢二月要入翻二萬擺1個月 (好似係)
利申:渣打月費受害者

我紅簿仔戶口+信用卡+MPF 都要 keep 住個戶口要有5000先得
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

無得投訴
佢已經做得幾好
特登寄封信提你
大部份銀行都唔會咁做

冇寄信 冇email 只係estatement 最後一頁fine prints
係要一年平均每個月一萬,即係一月無錢二月要入翻二萬擺1個月 (好似係)

渣打每季計一次架

恆生就每月計,平均每日要有at least一皮 for 紅卡

你估銀行係善堂咩,你冇生意比佢做佢實收鳩你月費趕你走,你咪用月餅盒一蚊都唔撚益佢囉

渣打每季計一次架

恆生就每月計,平均每日要有at least一皮 for 紅卡

你估銀行係善堂咩,你冇生意比佢做佢實收鳩你月費趕你走,你咪用月餅盒一蚊都唔撚益佢囉

用緊恆生出糧,想轉戶口有咩好介紹,渣打諗唔諗得過?
利申月光族
Preferred banking 求其買一手股票擺下都可以免左啦
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

無架啦 u個陣開green banking/prefer佢都講明係畢業後計2年要擺返20萬
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

未打 聽日起身打 我綜合都收120 屌佢老母
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

未打 聽日起身打 我綜合都收120 屌佢老母

睇番 原來我比佢升左優進

渣打每季計一次架

月餅盒
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

無架啦 u個陣開green banking/prefer佢都講明係畢業後計2年要擺返20萬

佢點知我畢業?我張綠卡戶口好似讀中學果陣轉 依家大學畢左業就兩年好撚驚佢冇啦啦收錢 個戶口好細個就開 又唔想cut
我都中招

樓主打左去未
十月開始冇得豁免
要有二十萬先唔使收月費
冇得waive

有冇得投訴㗎頂佢

佢點知我畢業?我張綠卡戶口好似讀中學果陣轉 依家大學畢左業就兩年好撚驚佢冇啦啦收錢 個戶口好細個就開 又唔想cut

出糧戶口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞