[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (54)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Ivan 隻腳冇bear咁好
依加唔洗出線有6場可以唔係對呢啲對個啲 你又唔滿意 真係難服示 俾你揀埋對邊隊好無
以前亞協打足咁多年都唔見得有咩進步
傑志打亞冠由第一屆玩到最尾果屆 中間個進步大家都見到行番舊路又點會進步到
對吓啲勁嘢進步有乜唔好
咁又係 踢到佢地頭茸茸先好睇 港超速度出到去慢過鬼
東區上半場收復失地
南華下半場波運亨通

儘管「壽星仔」華仙梅開二度,但南華時來運到,下半場「黑雙煞」相繼退下火線後波運亨通、入球更爽!結果「少林兵」於港甲開鑼日(15日)壓軸戰以5:2力克默契不足的東區,聯賽旗開得勝。

南華今仗擁有「大殺傷武器」禾達及前昆士柏流浪U21翼鋒威廉斯合力攻堅,但為「紅衫白袖」攻入今季第一球的是另一新兵梁星耀;他在開賽僅2分鐘於無人看管下入禁射破雲天樂「十指關」,東區大意失荊州下,成為早失的一方。

東區今仗有中鋒施素高、佐敦布朗因傷缺陣,陳廣豪及羅賓士高兩名前永義主力球員則以後備姿態候命。由斯里蘭卡國腳華仙領軍攻堅的東區,在32分鐘由華仙於中路過關斬將後射入,之後,溫俊禁區外主踢罰球被蔡子濤飛身化險為夷,上半場補時階段溫俊頭槌攻門建功,但球證指「越位」在先,判入球無效,上半場雙方踢成1﹕1平手。

易邊後初段,南華一次右路進攻,經一輪門前亂戰下,最終由威廉斯小禁區得機射入。東區再度落後下先後調入陳廣豪及羅賓士高。未幾,禾達左輔一記笠射,東區中堅李威廉勉強頭槌護空門,但被何誠淵趨前頭槌補中,南華擴大比數至3﹕1後,先後收起威廉斯、禾達及梁星耀,調入廖億誠、歐文洛及蕭栢霖等華將,南華攻擊力未見減弱,側擊力更見提升,「億誠」接二連三於左路發難,令東區門前一度風聲鶴唳,雖然入替禾達的丘仲軒攻入一球被「詐胡」,但歐文洛在68分鐘遠距離轟入「靚波」,司敬熙於完場前5分鐘禁區外起腳又命中,南華一度遙領至5﹕1,不過,東區末段未有放棄,完場前羅賓士高引球入禁區被蕭栢霖侵犯被判「極刑」,華仙任「劊子手」操刀回敬一球,補時階段華仙以一己之力於左輔硬闖,連過兩關後對正大門起腳,惜皮球楣頂而出,東區未能進一步收窄比分,在德國出生的斯里蘭卡前鋒亦無緣壽辰「戴帽」賀「牛一」!

下輪賽事﹕

9月22日 南華VS沙田 蒲崗村道公園13﹕00
9月22日屯門VS東區 湖山遊樂場15﹕30
上半場踢得幾好
下半場踢得幾差
李生睇到未,就算輸波只要盡力踢都唔會有人屌,甚至會鼓勵。
你望吓點解你隊波俾人屌到咁
冇馬高斯啦
佢睇到 但即del
港超球隊要喺亞洲賽同其他競敵周旋,外援質素起碼要簽到丹恩、巴爾拿、華杜斯,今日巴老千、老母出到去真係帶唔起隊波,所以錬鈁用呢個班費同人腳踢亞洲賽只要對卡雅保持不敗其實已經幾好
轉唔轉制都一樣
分得 pot1-4 抽籤就會係咁
你唔想打硬野未集體拉低香港聯賽個分落去打 Acl challenge
人地真正勁個D打緊 acl elite 已經

屌埋傻邦啦
安sir: i told u before
原來條team有成6個人
夾埋有幾張證
隻腳閪到呢
講真 你睇歐霸同歐協聯 都有五大聯賽隊 但都唔會大炒啲三四線隊咁多啦
啱,對多啲勁隊(日職澳職呢啲),香港波進步機會大啲
理文2000萬班費請廢外援唔識用
對弱隊踢垃圾輸波
達狗請仆街死
港甲有位入籍龍用波唔錯。
唔關事啦
馬高斯上半場都跟唔上啦
羅沙、安妮亞、夏馬特帶唔帶得起?
唔簽外援防中真係cls
教練唔識教,得球員盡力無乜大作用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞