(日經)如果睇中架二手車係車行…

61 回覆
5 Like 9 Dislike
係囉係咪應該睇完車壓一壓ok先驗
無大問題就 deal 有大問題再壓
咁始終都要架車安全架,一陣行緊高速突然壞brake或者死車就用生命力去硬接
睇咗先囉 反正唔洗錢
你睇中乜車
做定功課自己睇埋一份
就望吓迫力同迫力皮 迫力碟同四條呔
再好似巴打咁講囉
試車如果識熟車嘅人咪搵埋佢
身邊無熟人有車

諗住睇 Jazz
但睇中個2架都係車行
日產note e-power
前車主聲稱要移民,所以放售, 架車剩係行左3千幾公里, 新既一樣
咩型號
貪新厭舊而又有錢換車嘅人囉
gk5
睇中咪搵人驗,唔洗諗太多
架車正常行得走得咪算
撥錶呢啲就基本嘢
真係介意咪數嘅就買全新車
冇乜嘢壞
首數多咪壓吓價 GK5咪數當佢一年行一萬至萬五 十年車咪十萬至十三萬左右
波箱冇乜嘢壞 cvt 一壞當佢打柴 買車預啲錢換油囉
引擎冇乜嘢壞 唔似德國車 搾到副偈盡晒 反正一百匹嘅車 咁上下
睇啲飾件狀態估有冇撥咪
再睇車頭啲螺絲有冇郁過 車頭啲架係咪完整冇焊接 左右沙板睇吓新舊係咪一樣 咪數高車身有啲花就點都有 自己接唔接受
如果試車咪谷盡少少去試 自己唔放心咪叫條友試車踩地板油同試晒啲波段 同時谷大冷氣凍唔凍
條呔狀態要劈過先知 一般唔識睇 睇年份同紋 年份over 5年就諗吓預錢換咗佢 無論佢紋深定淺
睇吓油尺水呀呢啲囉 平時揸車都要定期望望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞