中原陳永傑:The YOHO Hub II第6座售價吸引 首批單位可「一Q清枱」

77 回覆
3 Like 18 Dislike
再po埋 30年樓嘅新元中都11k
論保值愉景仲差
九龍殘爛散一堆
似樣住得吓人嘅屋苑群 九龍站 奧運 何文田站頂,賣緊幾錢呎? 呢啲先係比較對象,價錢差距反映晒有突

唔係諗住用40年殘爛散舊樓單支、上海街砵蘭街醫局街呢堆嚟同YOHO 比咁撚on9呀?
溶洞喺 Grand
你講緊果d老弱殘
美孚新邨賣緊7,8000,係你半價
九龍區比較新有會所近地鐵既
萬2,3 都大把選擇
俾14000買yoho, 每日返放工加埋罰企個半鐘做沙甸魚既, 絕對係on9
啟德萬23?
比張list嚟 我大把cash想買貨
係有好野嘅 幫你開返十張8張單又如何
1213k市區近鐵20年內有冇例子?
吹大咗喎市區萬二三
廿年內有咩選擇?
真心求教。
啟德坊近鐵,最平都仲要萬7幾
跑道新盤最平都萬6
真大商場,近民生市區,近mtr/醫院/返大陸快
洗唔洗咁多aa呀
九龍灣 泰x
油塘 誠哥
果d新樓
都係開14000 左右
唔好撚過你元朗大西北?
反而愉城,新世界最近賣咗個商場
如果覺得個場有發展潛力,點解要賣呢?
睇樓要睇仔細啲喎

泰豐,行去九龍灣站都幾遠,係近彩虹站多啲,但係要露天行 8 min
真係近九龍灣站嘅皓日,呎價已經貴好多

親海驛,行去油塘站要 8-10 min,沿途露天,仲有一段斜路
最平嗰批,大家都聽過,近水泥廠、魚市場,而且將來海景會被遮
你講嚟講去得條鐵

如果同朋友係尖沙咀旺角玩到地鐵收左車, 人地返九龍灣uber又好的士又好,5,60蚊15分鐘就到, 你呢?

同埋條屯馬線現在已經好迫人,之後仲有咩錦上路, 咩洪水橋又多幾萬人,,, 隨時迫過金鐘

你就係要睇仔細d果個囉

市區始終係市區, 元朗始終係元朗
而家疫情過後 仲講夜生活
其實講黎冇用,果個地方keep 住有成交就係值果個價
泰瘋都算,親海個環境係唔適合居住,現場去睇下就明,趁夏天未完,由地鐵站行過去睇下
咁梗係講條鐵啦
節日通常都通宵行駛,其他時候你要玩得夜就自己諗啦
淨係攞尖旺嚟比,咁你不如話,喺啟業邨玩得夜,可以行路返泰豐啦
所以係佢特別平,附近嗰啲盤,雖然有俾佢拉低咗,但係都無佢咁低
你計 door to platform 嘅話,愉城咪一樣要落平台,穿商場,才去到天橋
喺荃灣站,咪又係要等部列車喺廠駛出嚟,上到車,咪又係要等到夠鐘才開車
咁所以要比較嘅,只係比較愉城行去荃灣站嘅路程 vs 元朗站 => 荃西嘅車程
元朗站 => 荃西,MTR 網站話 11 min
愉城條天橋,睇你行幾快囉,不過繁忙時間,都逼滿人,唔行得快

你用繁忙時間嘅舒適度嚟講,荃灣總站係上到車,但都唔一定有位坐
就算有位坐,有幾可可以坐到終點站落車?
去到葵X已經好多人,一個老人行埋去你度,你係咪唔讓位?係咪想被公審批鬥?
如果返中環嘅話,你都要喺荔景轉東涌線㗎啦,唔通坐到金鐘先至轉?
元郎有得上閪鐵玩迫迫樂
你用繁忙時間比,西鐵去到元朗站好易上車? 唔迫咩?
鐵路九龍方向:

元朗>美孚14分鐘
荃灣西>美孚5分鐘

元朗 荃灣西差距只係9分鐘

巴士:
荃灣西出荃灣上公路要兜晒成個荃灣市中心,未計條沙咀道成日塞車都至少15-20分鐘 。巴士站又焗又臭,線路又少

YOHO 0燈位直出三號幹線 靚商場有蓋等車,海量線路

景觀:
元朗平原一望無際 望到超遠山脈線
香港極少有

根本元朗被動條件就非常優越
咁一定係逼,但係荃灣站亦都無佢講到咁鬆動
愉景係差幾皮嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞