中原陳永傑:The YOHO Hub II第6座售價吸引 首批單位可「一Q清枱」

77 回覆
3 Like 18 Dislike
元朗站The YOHO Hub II今日公布新一張價單,中原亞太區副主席兼住宅副總裁陳永傑表示,是次推出的6座位置更優越,即使跟上一張價單同價,但若以質素相比,售價更吸引。

他指出,元朗區租盤短缺,預料項目入伙後呎租可達45元,回報近4厘。加上美國本周減息勢在必行相信可吸引一向捱貴租的租客轉租為買,而減息令供平過租重臨,相信亦可吸引長線投資者入市。預計6座推售可承接上次8座的暢旺銷情,首張價單必定「一Q清枱」。

他又估計,一向觀望的買家將於美國宣布減息後加快入市步伐,九月份一手料達800宗。

新地代理執行董事陳漢麟稱,是次推出單位實用面積462至905方呎,提供3種付款辦法,最高折扣15.5%,折實售價683.43至1,296.56萬元,折實呎價13,008至15,603元。入場單位為6座3樓A室,實用面積462方呎,折實售價683.43萬元。三房戶折實入場費為782.4萬元。

項目明天起開放現樓示範單位,本周五起收票,好大機會下周開售。

樓行睇盤
清咗未
次次話一Q清枱都都紅波撻死
跌到10K就有得諗下
$20000》〉$13000尺

跌咗幾多成?
下年
今時今日元朗仲賣到14000?
隔兩條街唔夠10年樓齡都跌穿10000 啦喎
即係邊個盤?
Midtown2手成交仲有14k
元朗真係只值10000
二手舊盤都14
一手新樓賣14.5都俾連登仔嫌貴
尚x果堆
俾得14000, 不如加多小小買返荃灣/九龍? 貪元朗咩好呀?
尚x係隔2條街...

會所
大商場

真係有人咁諗
無產一向惡死
連登仔成日「不如加多少少住邊度邊度」
下下將自己睇法套落人地度
人地係區內客或者鐘意個區咪揀呢度囉
轉頭1Q清 淡淡就啞哂
話邊度好過邊度都已經叫有討論
有班一直留意個市又針人買樓業主係傻西個班先惡
次次都話一Q清,清左未

真係咁睇好減息,做咩唔開均尺萬七呀
上次清哂啦喎
傻淡係咁架啦
加多幾多先
成個傻仔咁鳩up都可以做高層 可以想像佢下面啲人係咩質素
到底有邊個盤唔係1qchan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞