其實公屋仔點樣買到私樓?唔計居屋。入息同資產都有嚴格限制買條撚咩?

76 回覆
4 Like 26 Dislike
full paid?
即係攞左樓就無上限?就算有都無人理?
係呀 真係要300萬係銀行 或加埋股票先會收左你層樓 住左就好難先會彈走你
原來係咁,真係可以幾百萬資產住公屋,其實有幾百萬點解唔買私樓?乜公屋唔係支持房屋咩?咁撚有錢都要支助佢?
攞左屋單人都6皮幾先踢走
真係Cls, 支助房屋原來係咁
好似幾年先報一次,同好多都隱瞞真實資產,要捉真係起碼有一半報假數
我正係知你放d錢係屋企 佢地睇銀行 而且係唔會搵人上你門查你屋企d盒仔 全部自己報
你屋企擺左1億 報銀行得2萬

你覺得佢地會唔會搵批警察上你屋企 地毯式搵哂你d盒仔有無放現金 無呢樣野架
300萬資產係咪富戶?
真係Cls原來係咁撚荒謬
2年報一次
問題係根本就唔會查,我諗要有人舉報先會查
你會唔會咁蠢自己住緊公屋 放300萬係銀行?
屋企大把位擺
我住左三十幾年都唔知隔離幾座姓乜 都唔傾計既 各有各生活 邊有人舉報你

除非好似出面有篇文 話有條友係走郎食煙
呢d先引人注意 遇到當自己黑仔

正常無人識你架 更加無可能知你將d錢交屋企
就算警察上到黎地毯式同你搜你有心收
屌佢老味收係部MG愛爾蘭魔蟹到 警察都搵唔到啦
真係有心排公屋 就結婚加生仔 3人仲有機會

1人個d全部唔洗諗

3人聽講6至9年可以上樓

1人全部排到60歲
買哂金條咪得囉
有大陸人係小紅豬話四個月就攪掂
公唔公屋都一鳩樣
你人工cover到住屋再儲錢就得

兩公婆加埋6皮唔養家 出面租屋2萬 年儲25萬
儲番幾年 冇話上唔到樓既
如果要養家就真係好難
高手在民間
私樓管理費分分鐘仲貴過公屋租
畀你抽中南昌公屋你會唔會仲走去買元朗私樓
你可以慢慢等
攞咗都有上限

4個人 300萬

4個人家庭 1x 萬都係雙倍租

所以住咗2-30年果啲分分鐘有成千萬
(4個人加埋)

基本上check 戶主多

家庭成員有啲扮唔記得有個銀行戶口無報上去

上面都唔會特登去check

所以有層私樓收租都唔出奇
等陣有人話住公屋會有白卡陪伴你左右
班公屋註米大蟲唔會諗買樓㗎喇
成班人 唔拍拖 唔結婚 唔買樓 唔生仔, 黐老豆老母住公屋 ,日日上連登打飛機話交$1200租好爽
拎屋同富戶政策兩個表黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞