印度果汁攤「以尿亂真」老闆被抓包圍毆 警到場驚見1公升淡黃液體

113 回覆
146 Like 1 Dislike
有信心人地飲唔出?有糖尿病?
好少聽到支話唔反感,追住睇
乾淨又衛生
cls印度
尿iPhone
平時啲野仲污糟都唔驚驚尿?
好精彩,成日睇
真係搞笑,用尿?溝水咪得囉,做乜會諗埋啲咁奇怪嘅方法
唔係維基小哥咩
顏色靚d 卦
蘋果汁

中藥材種類多,但你知道年久未洗的尿壺中,人尿的自然沉積固體物也是中藥材之一嗎?中壢/楊梅風澤中醫診所中醫師張宏銘解釋,人中白就是從人類的尿液提煉而成的中藥材,常見功效有清熱降火、化痰、化瘀、用於跌打損傷。

中藥人中白別名千年冰,來源是年久未洗的尿壺中人尿的自然沉積固體物,中藥廠商刮取尿壺表面尿垢後風乾炮製保存。人中白的歸經性味鹹平無毒。入肝、腎、三焦、膀胱四經。常被記載的功效有清熱降火、化痰、化瘀、用於跌打損傷。
分分鐘用水大獲過用尿
本港曾發生多宗家傭以尿液混入飲料給主人飲用被捕事件,較嚴重一宗發生於2010年7月,26歲女印傭如廁後從馬桶舀起含尿污水,給四歲少主飲用,有人聲稱依從同鄉指示,以為「家鄉習俗餵尿,以令飲用者聽從尿液主人的說話。」被捕印傭最終被判監九個月。

研究玄學道術的風水學家司徒法正稱,不時聽聞外傭以「經血炒菜」、「尿液入湯」等方法施行「人緣降」,希望得到僱主的歡心。尿和經血都是陰邪之物,東南亞很多地方都會用這類陰邪之物來施法。

所謂「人緣降」過往大多數施行在男女關係上,希望對方會善待自己,對自己痴心一片。不過,不少外傭來港,見僱主對自己態度惡劣,希望以「人緣降」來改善與僱主的關係,有外傭甚至將屍油塗在唇上,希望僱主可以聆聽她的「甜言蜜語」。但這都是坊間的迷信,全無事實根據,信不信由你。
呢個係點捉的,唔係當街打飛機呀?
究竟啲尿乾淨啲定恆河水乾淨啲
講大話完乒面不改容
有潛質做強国人
我入嚟係為左睇印度街頭美食片
點解冇人post
抓你老母包
鹽分
D唔知咩水整既冰
響生銹貨車拖落d爛臭馬路再拖地慢慢拖上小販檔度
真心見到都覺得提神
全民強姦街頭小食恆河水
印度人竟然會關注街頭美食衛生情況,令人暖心
哈利波特整蛋治 原來係真有其事
但睇到啲弱智台狗留言就煩
少少幽默感都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞