賀錦麗「乘勝追擊」首次單獨受訪 美各界痛批答非所問

168 回覆
180 Like 13 Dislike
連登各界
大膽咁假設,我知無可能發生
如果而家共和黨換另一個去選,可能突然好多人「醒覺」賀錦麗係廢
「怎麼有人能說這麼多話卻什麼也沒說」

共式中文, 唐式口號
連任要做八年呀
有得揀都揀部比卡超同款嘅錄音機
雜種今鋪又行大運 瞓喺度都贏
美國醫保係死症嚟,入面啲利益關係太複雜,係多年積落嚟。

講歷史,美國醫療私營化係因為想啲人出去做嘢,公司幫佢哋買醫保從而鼓勵就業,但隨時間演變,而家已經唔同,大把非法移民一嚟到就住酒店同免費睇醫生。

再講遠啲,非法移民唔係南部先有,同加拿大接攘嘅邊境都有從印度同其他國家嚟嘅人。
係全世界埋單
唔會,俄羅斯已經開拖有板你睇,西方世界都未出手就咁

大陸佬啱啱自己搞完啲軍頭無咁快,但 2026 2027 就難講
由最廢vp一夜變奥巴馬第二, 由 last one in the room 變乜鳩都唔關我事, 冇料點做, 唔信你試吓.
個問題係佢由2016到2024,佢都係講緊concept of a plan中間佢有4年做過總統

2017-2019仲要拎曬兩院控制權,佢要改根本唔係問題啦
唔止5年啦
民主黨用好多手段想搞一黨專政

上次debate係咁"I am not Biden"割席將過去三年推得一乾二淨。

其實呢句野幾冇品下
Biden聽到真係唔知點諗,上次選嗰陣唔攬佢上同一條船佢今日佢邊有機會喺臺上噏句咁涼薄既說話
全世界都要捱
加拿大多得左癌唔少
中俄呢啲開心死
2020-2024 係biden

醫保問題根本係要10 年以上先會轉變到,而且前題係唔可以影響到而家醫護收入。

美國醫護收入應該係全球最高
佢由2016年開始講concept of a plan,到2017年話好快會改,到2018年話8個禮拜,過多排又話兩個月就簽字落實,到左有個院轉左手又話返8個禮拜
同埋佢係印度血統,根據印度 dna,應該會不停refer 自己人洗血
但係民主黨嘅醫保係無底深潭嚟。

Obamacare 方向係啱,但同時都要處理非法移民點解都有醫保,講緊除咗普通睇醫生外,仲有substance abuse,班撚樣睇完醫生拎埋藥轉個頭就賣出去
香港人有資格恥笑美囯人咩

而家美國啲黑人寸佢係new black
洗通水咩
問嘅問題根本係標準問題
啲人問左成幾個禮拜
係人都估到啦
其實個辯論都問非所答
佢好似啲人見工咁
人地問乜佢都係將自己背好咗嘅論文講出嚟
贏左都俾你講到輸咗咁
你啱,所以佢用例子答你

賀錦麗:我頭先去街, 想食野 見到有兩間差唔多係連住既餐廳

一間夜晚呢個鐘數係難民開既主要賣海地菜, 另一間係日本菜 日本菜果間係門口睇到 D 麵幾錢碗, 跟野飲/枝豆又幾錢(當然係平過就咁叫) 海地菜果間無得睇係咩價錢

因為我從來無食過海地菜, 所以揀左海地菜 (但係我既習慣係, 唔列明價錢既餐館我係一律唔去, 今次係例外, 係一次好悲哀既例外 )

入到去海地菜間野 香料豆飯果 D $9 加買加雞肉 $11 餸貴既 $6, 平既 $5 我食開三餸 , 淨係碗飯已經 $28 野飲無得平, $11 凍飲

食就要埋單 $39, 仲未計我計劃叫埋沙律

我再望下佢個 "廚房" (海地菜小店廚房通常係o係出面架嘛) 一定唔算係乾淨果隻

我問佢有無平 D 既野呀咁

有, $10 炸大蕉, $10 炸芋頭(佢建議) $10 三件芋頭

我--->即走

跟住去左果間日本菜 雙拼拉麵 + 板豆 + 野飲 埋單 $35

仲要食左好靚既叉燒 三塊有半個手掌咁大既叉燒, (仲要我碗係雙拼拉麵, 有兩樣餸), 三塊叉燒食晒

上面講左乜野, 自己參透下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞