香港d Cafe 全部懶撚到閪,中午先開門

135 回覆
87 Like 127 Dislike
暑假嗰陣返香港,有時早少少起身,想飲杯啡,真係自己沖好撚過

屌你老味,間間唔係開11:30就係開12點,想飲杯好少少嘅咖啡,只係得返NOC呢個選擇如果唔係就要去Starbucks PCC飲肥仔水

而家返到歐洲,基本上七八點落到街,都有杯唔錯嘅啡可以嘆吓

其實咖啡店老闆,都係請人做,點解唔可以叫佢哋早少少返工

平日都算,始終好多人返工,你早開都未必有人可以坐喺度慢慢食個靚早餐
但係weekend都要開中午,係咪搞撚笑?

係咪啲後生仔,星期五六晚,掛住屌閪,搞到第二朝起唔到身返工,所以你哋班咖啡店老闆只好屈就?要喺度睇
香港cafe : 1小時用餐時間
而家d cafe仲有無咁多客
嚟d cafe 等執笠
咁撚多要求自己開番間自己做啦
朝早有鬼人幫襯咩
mc cafe 唔係cafe?
連鎖starfuck同拍屎忽,如果店員忙,班仆街真係可以無幫襯霸住個位坐成日
Cafe de corol好早開,但好多無晚市
放假早醒去mccafe嘆咖啡
冇需求,個個返工返學早上根本冇生意
我好少少, 我至少會買杯咖啡, 然後攞住部notebook做野
試過朝早坐到中午, 行開食個飯, 再行一陣消化完
又返去同一間兜巴星, 買杯咖啡再做過, 坐到差唔多打烊先走
香港cafe = 餐廳
冇客,完
唔少人返工前或者返工打完咭落樓下買杯咖啡返office
仲有每人至少一杯飲品、一份主菜
唔同市場就有唔同需要架啦,邊有得講歐洲點點點就諗住香港就要照抄外國cafe收幾多點又唔講
香港地朝頭早8,9點會坐低嘆杯咖啡嘅人少之又少,根本就唔夠生意圍皮,與其請人番呢幾個鐘,不如遲開遲收做埋晚市
係香港做生意唔諗香港人嘅生活節奏走去盲抄歐洲就一定死硬啦,俾你做老闆就食屎
又要磨豆嘛一早,跟手聽到磨豆聲啲港女又忍唔到同人地磨吓豆腐!
7仔咖啡都ok
好多都已經係45分鐘喇
因為做早餐無得賺
Maid cafe 下午 4 5點先開
朝早去食個早餐有埋咖啡又係咁多錢,隨時仲平d,好少一早就去cafe特登飲咖啡
搭檯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞