終於明白點解Novoland加推154伙咁大件事冇人提

157 回覆
152 Like 4 Dislike
咁似AA sell人籍口
住得近墳場都有好處
就係遲d死咗返屋企探人都近d
靚抽
買得novoland都係為會所啦,
啲咩交通咩位置仲會理咩,
要平咪買凱和山意嵐囉夠哂平
隔離公屋都已經大把人9叫
撈田邨會所500蚊一個月
夜晚救護車有幾可會響
你放?
買呢度真係on9 兩邊巴士站都唔就腳 要返工就好唔方便
落雨仲慘 係盈豐園落車都要行一段路仔你先去到novowalk 到時你都濕哂啦

真係鐘意住呢頭既話 比我寧願買豐連或者珀御 再平啲唔怕舊就盈豐園
除非你少出街 公司WFH就可以考慮下呢度
不過呢頭附近都多白卡 要住就睇路
終於有人講番人話
醫生唔出private 真係好多mo做到consultant 退休都喺同一間院
價錢反映交通不便啦

不過屯門唔少業主都應該唔鍾意novoland, 當日佢帶頭劈冧同區二手
好耐無聽過救護車夜晚響,上次係日本旅行嗰時聽到
啲傳媒好驚得罪地產商
豐連 珀御屋苑規模同Novo完全兩回事
同埋一手回佣 二手就比佣 新樓又包三年保養
同價應該大部份人買Novo 寧願行多6 7分鐘
屯門多一個Uber上客點,都幾多人call Uber果到
嗰兩棟單棟樓點同novo比,
又唔係平過人,
行就差得幾分鐘
覆診呢?
凱旋門仲有22伙未賣,師兄有咩睇法?
御海灣 御半山由高峰拖到跌市都仲有貨尾賣緊添
Ching,gen唔到現金流既仲叫咩資產呀?
如果佢面數同你講中國資產佔5成,但係實際現金流得香港1/3,咁即係佢估值有問題囉。 想問下你幅圖邊到cap出黎
住私樓去排政府街症?
你可以話佢個估值錯,但係嗰啲物業就唔代表唔係資產

所以咪就係話shk喺香港食緊嘅錢遠遠不及大陸蝕緊嘅錢
就算新鴻基將所有香港資產賣晒都唔夠找大陸蝕緊既野

另外新鴻基佢本身除咗地產仲有其他業務,而房地產只係佔新鴻基收入既1/6,而且2023年房地產項目仲賺緊錢

喺新鴻基2024年前半年財務報表
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞