前TVB二線小生郭政鴻踏入花甲之齡 逆齡生長竟被質疑「報大數」 內地密密接job賺千萬買豪宅

200 回覆
18 Like 72 Dislike
果個年代tvb 出黎果d 如果有心交戲一定交到出黎, 要 carry 全套野就未必得, 但一段仔有心做一定有野睇
無話益唔益
以前有呢啲咀戲情慾戲係好正常
係依家啲人愈黎愈唔肯拍
以自我為中心 而唔係為套戲套劇劇情為中心
龍虎武師出身?
香港已經無 job 比佢地, 都要食飯既, 仲要唔細, 有得搵好搵定, 無好偏激咁亂講野其實都 ok
配角幾用心做個啲款
鍾意食辣嘢, 因為內陸地方無新鮮野, 所以鍾意有咁辣得咁辣又落勁多蒜頭勁多油等易入口d , 呢d 死辣爛辣又多油既慢慢變左飲食指標, 沿海城市 eg 廣州依家都跟左佢地d 飲食, 有乜辦法唔口臭
1985年 武師工作月入HKD30,000

1985年,郭政鴻因為貪玩,參加了由無線電視及華星唱片合辦的第四屆新秀歌唱大賽,同屆的有杜德偉、蘇永康、吳國敬、李克勤、周慧敏、草蜢、江欣燕等。當時他以原名郭錦雄參賽,選唱了譚詠麟的名曲《夏日寒風》。他受到日本歌手吉川晃司於《日本紅白歌唱大賽》中表演完畢時所做的單手後空翻影響,便照樣於表演完結時做了一個後空翻,而且還沒有用手。之後他入了頭30名,並參加了於利舞台舉行的半準決賽,可惜未能入選決賽。但因為表演時打了個後空翻,華星娛樂有限公司的高層人員李進看中了他的身手,希望羅致他為該公司旗下動作演員。但由於合約為期8年,而且要有工作才有收入,相比當時的武師工作月入HKD30,000及駕跑車、用「大哥大」(手提電話)的生活,所以被他拒絕。後來,有導演從新秀的相片中看到郭政鴻,經面試後邀請他演出電影豬仔出更,做第二男主角,其他演員有周海媚、李家聲、林俊賢等。

做過演員後,郭政鴻對演戲產生興趣,加上經曾參加第2期無線藝員進修班的周海媚提醒,結果放棄月入HKD30,000的月薪,投考1985年的無線電視第4期無線藝員進修班(動作劇男演員),為期三個月,當時月薪只有HKD2500,而他第一套在無線出演較多對白角色的電視劇是1987年首播的《大運河》。
差兩個月先夠 60
即係親戚呀!
😡
對眼交到戲
已經快60歲
個樣冇點變
真心癲
唔記得左係咩戲
豪髮無損
証人
扯!!!!!!!!
何太同阿嬌同年
lm
我本行為簿呢比你寫花哂
你又po我
關咩事,台灣日本韓國咪一樣
為什麼不是中國香港TVB?
用條命搏 賺到嘅可能唔夠醫藥費
擦太陽油果幕真係經典
肯定扯哂旗
某男團代表:全部食晒
黎明點會有老態佢演唱會嗰陣狀態fit到漏 又Slim又冇水腫有型又公子哥又有氣質
皮膚狀態都好好皮光肉滑咁 完全唔似57黎明就真係似45歲左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞