前TVB二線小生郭政鴻踏入花甲之齡 逆齡生長竟被質疑「報大數」 內地密密接job賺千萬買豪宅

200 回覆
18 Like 72 Dislike
59歲的郭政鴻,在2015年離開了效力30年的TVB轉戰內地發展。郭政鴻拍劇又拍網絡電影,還登台及直播帶貨,密密吸金。這幾年間,郭政鴻已儲夠銀彈,斥資1,180萬購入黃大仙鑽嶺高層連天台的特色單位。郭政鴻近日現身吳啟華的抖音,分享逆齡保養方法,原來兩位不老型男都是生於1964年,網民竟難以置信他們已踏入60歲的花甲之年。

快將登六的郭政鴻日前(7日)於吳啟華的抖音現身作客,吳啟華寫道:「60歲又點啫?健康最重要~」影片可見,身穿粉藍色Polo恤配白色針織外套的吳啟華,一如以往以斯文look示人,而郭政鴻則穿上白T恤配黑白條子西裝,以smart casual登場。

郭政鴻分享逆齡秘訣
郭政鴻先問吳啟華在那一年加入TVB?吳啟華笑說:「哈哈!咸豐年喔!83年,那時候我18歲!」郭政鴻聞言,反應甚大說:「83年,你18歲咪即係同我同年?」吳啟華一臉震驚,「你60喇咩?有冇搞錯呀?所以話呢,TVB最識保養嘅男人就係佢喇!」郭政鴻立即回禮說:「都係跟你學嘢啫!」郭政鴻公開分享逆齡保養秘訣,他笑說:「唉!搵食冇計啦!平時嗰啲薯條、蝦條、可樂,全部都戒晒,仲要少油少糖…還有飲湯啦!」

網民驚訝郭政鴻已登六
網民在帖上留言大讚郭政鴻完全不似60歲,「郭政鴻看來83年出世還差不多」、「郭政鴻看起來更年輕」、「郭政鴻叔也有60了?香港男演員都看起來那麼年輕,以為他50左右呢」、「華哥,鴻哥,你倆太不尊重年齡了」、「郭看著像80後」、「頭髮,他的髮量真好」、「這確實想不到,郭政鴻居然60了」。
幾鐘意佢拍野
麻麻地佢
stop making stupid people famous
吳啟華條撚樣爛賭又叫雞,返大陸工幹又免費屌大陸妹,死好命
我係你老表黎架
其實唔知點解香港既人普遍都後生過真實年齡
中國人就掉番轉30歲俾40 40似50咁
其實點解
六耳彌猴
佢都算有啲角色噏得出
通臂猿猴
魚雷
尋秦記個將軍
丁蟹唔知第幾個仔
會展頭
明明佢真人個性係方唐鏡但大把人就以佢係程至美
當年幫陳FALA 搽太陽油果位係咪佢黎?
屠龍q
郭政鴻睇落真係後生d
見親佢都會諗起佢篤爆支cue
佢睇落後生吳啟華好多...60歲都有咁既髮量真心勁
比你快過我
食過滕麗明

香港人普遍識保養 食營養產品維他命都比大陸人多
演藝生涯巔峰
陳法拉太陽油呢仲有係咪同煒哥
講大話 ! 我相信係無 60歲咁老㗎 !
哦,59歲10個月

郭政鴻
出生資訊: 1964 年 11 月 18 日(59歲)

吳啟華
出生資訊: 1964 年 5 月 19 日(60歲)
唔係幫陳法搵搽太陽油咩
佢咁多年演藝事業既代表作
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞