小楊哥網銷5000萬銷售額香港「美誠月餅」,被揭非「香港生產月餅」

210 回覆
184 Like 14 Dislike
副廠出品,必買佳品(帶貨常言句)
皇玥???
大班???
半島??
佢地唔記得左香港唔用簡體?
家人們 123 上鏈接
根本唔係target香港人,佢哋嘅目標群係只識用抖音嘅中低收入人士

同埋佢哋最鍾意就係抄襲返搵過佢哋做「直播帶貨」嘅產品,自己搵OEM造完mark低20%頂死原品牌
why not?
香港作用只係咁
系得華人先禁弱智交智商稅食月餅
成個野成本我諗5蚊都唔使大量生產大量購入
成個蓮蓉嚟嘅蓮蓉都唔值錢嘅加個蛋黃鹹蛋黃又唔健康又高糖, 甜爺爺都唔知有咩好食以前啲人又話窮姐, 所以覺得食甜嘢系有錢人玩意, 所以大時大節先有得食甜嘢 因為以前甜嘅嘢係貴族或者有錢人先食得起, 舉個例古代日本仔果邊有錢有地位嘅人先食得甜品, 中國古代都是差唔多, 甜嘅嘢係比較高級又係有錢人先多數食得, 古代呀有鹽食好好呀有錢都買咗鹽先啦
好似153係香港分公司老細 所以初頭開live點都要坐陣
其他主播50三盒
中国人專騙中国人

內循環嘅月餅…內地人內地廠做…內地客買+食…生生不息…外國完全干預唔到…
依個價係大陸黎講唔係平
人仔計
一盒普遍$20, 大牌例如廣州酒家先至$30
$30已經係真材實料, 佢仲要$33
呃到人就贏
蓮蓉好貴咩
大陸蠔都係幾蚊隻,你會唔會話d蠔係假
所以咪話呃鳩人囉, 扮鳩香港貨, 廣州啲親戚以前都係圍內就買榮華, 冇咁熟嘅嘅先會買自己廣州本地貨送畀人
其他應該係

你唔知佢地有舊餅蓮蓉回收
蓮蓉真係唔平

你有冇數據喺手
咁高度機械化, 加上超大量, 估佢成本同大陸一樣, 2-3蚊一個.
大陸半人手零售價都係$3-$8個都有賺
中國人不騙中國人
擺明想扮美心 呃鳩啲中國人唔識廣東話
如果係大波靚女 帶貨, 我都可能會睇, 然後買一盒表示支持
當比錢睇靚女

但呢件 小楊哥 成個豬頭咁, 見到佢個樣都想嘔, 唔明白點解會有人睇佢, 仲要買佢推介既產品
佢帶貨賺咁多錢, 成班支那雞 排住隊上門啦
唔出奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞