小楊哥網銷5000萬銷售額香港「美誠月餅」,被揭非「香港生產月餅」

210 回覆
184 Like 14 Dislike
副廠
扮美心月餅
型9你囉
教你點樣做生意,你賣嘅產品出事卸膊唔賠
佢就幫你賠,仲一賠三,一巴巴摑落三隻羊到
吓?香港牌子唔係垃圾黎嘅咩?堂堂中國頂流帶貨專員賣埋呢D低級香港牌子月餅?
唔係個個都講普通話嘛,武漢話上海話寧波話可能好似呢
5-60 年代已經係比普通餅貴幾倍, 唔係點解以前有供月餅會依回事, 因為月餅只能一年做一次生意, 生意佬就諗到加啲包裝(月餅盒), 整靚啲, 賣貴啲
呢條仆街幾時會比人屌到反艇?
你太睇少佢地
唔好講油,淨係蓮蓉蛋黃重用你都驚啦
支那無月餅咩
好多人屌,但有抖音大後台
習:係時候收割韮菜
美國保誠
其他食物唔sure

但月餅不嬲香港都有廠房
都唔會似心係m尾音
誠唔係
依家終於知點解真係好多底層人士
on柒9你真係唔係扮
但唔係扮美心 咁點解叫香港美誠
本身條友專賣假貨
跟廖孖記學嘢
用大劣致癌煤制油
咪傻啦,班人9成拎緊最低工資整月餅架,個場仲要係自己既,單純貪心食住香港個名賣貴,唔代表入面既料好好多,但你拎99 3盒比又實好過既
咁撚勁全機械化,成日以為仲係人手塞落去個木模到
美心加城城咪美誠law
係咪假嘢咁解?

Search 咗係一個地方名,嗰個地方專做假嘢?
每當有名牌或潮流品牌出現新的產品,中國網民就會開玩笑說:「接下來壓力就給到義烏這邊」。義烏是地名,是中國小商品批發中心,聞名中國的電商平台都是從這裡進貨。同時,這裡也是假貨、盜版聚集地,「壓力給到義烏」的意思是,為了滿足中國人的購物需求,義烏的工廠總會迅速跟上潮牌,出現很多仿冒的商品,有些是仿照原本一比一,有些則是抄襲,大同小異。這些抄襲的產品同樣是有好有壞,有些品質差,一眼看出來是假貨,但勝在價格便宜,錢不多的學生,或者是只要設計不要質感的買手,可能會喜歡,因為便宜,過季以後就棄如敝履。有些則質量不錯,款式、顏色上或許有些許改動,也會冠上一個很「國際化」品牌名稱和LOGO,沒有見過原版的人或許會以為這是新品牌新款式,也會購買。而義烏製造包括但不限於美妝產品、衣服、包包、鞋子。

https://tw.news.yahoo.com/仿冒猖獗-受害的還是中國自己-070547958.html

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞