宜家仲有冇可能發生一單堪比911嘅恐怖襲擊?

60 回覆
23 Like 3 Dislike
睇少d抖音啦屌你老母
就係依班仆街搞到搭飛機咁撚麻煩
天津大爆炸
有咩分別 #多少少?
我之前試過將2019年中之後嘅中港新聞,特別係政局,有關疫情同防疫拉咗條timeline咁去睇

其實幾可怕
唔冧可能仲得人驚, 點拆佢落黎
911之後布殊對內成立國土安全部,一大堆新既真正國安規例,對外就即開戰還拖,打阿富汗都唔夠重要多舊魚打埋有私人恩怨既伊拉克,完全改變左中東既勢力平衡。

克林頓93年WTC恐襲後幾乎冇乜大動作,當時美國全國重有好多美國人唔知拉登係乜水,唔似911之後冇人唔識拉登。
如果嚟緊廿年都再冇covid類嘅嘢
廿年後嘅人唔會想像到全球lockdown係咩玩法
好難咁比較 一個死6個人 一個死3000個人+炸五角
後者被視為係珍珠港等級襲擊 自然回應級數都唔同
當然係

但克林頓個事後處理實在太過不痛不癢,亦因為咁先有第二次WTC襲擊(911)。
而布殊政府個處理手法亦都過左火但以當時咁嚴重既事態後,令到質疑佢地手法程度有冇過左火既聲音都變得冇乜人注意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞