宜家仲有冇可能發生一單堪比911嘅恐怖襲擊?

60 回覆
23 Like 3 Dislike
911最得人驚既係美國國防部五角大樓都俾人炸
如果無背景生係支那,個陣屋企人中左幾撚絕望
睇番中國公佈出黎死亡條數同全球誤差勁遠,d防疫佬入黎話你有病就捉左,去同d 真係有病既困埋
醫唔到直接入屍袋燒,燒屍爐247咁開
2019呢單,直播槍擊
睇返原來成袋架撐都過到安檢
1990 - 2001

1989 年個世界都仲係恐怖、戰爭、酷刑,學生行出天安門可以俾坦克車死,想行過西邊即刻有軍人開槍射死你⋯
所以話冷戰結束後和平時期係幾梳乎
一定有,AI用電子病毒對林晒全連登會員(音爆)
俄佬死亡之前發難
可能會有鑊大野
有theory講911個陣死得太多高級基金佬,令到08年次貸危機太遲畀人發現,到最後美國佬只可以走上無限qe呢條不歸路
第三架墜毀班機原本好大機會係撞白宮或國會
911其實好撚癲
試幻想下朝早中環返曬工時段有架國泰機炒落IFC
炸國會真係大撚鑊
Islam + China 用左新式侵略
移民+難民另類入侵
全世界lock down都幾觸目
下一單大鑊野應該都係會關穆斯林事
講得幾好

恐襲嘅驚嚇係成個社會文化脈胳加持
由資訊流通到媒體渲染
喺後真相未咁普及年代 有咁多陰謀論傳出
可想而知依單嘢幾咁震憾

其實生活入面好多嘢都足夠痴線
不過比唔比得上只有後人重新建構先知
其實係 可能要二十年後回首先知單嘢夠唔夠勁
呢單真係癲
大家可以睇埋聯合93呢套戲會有更深體會
如果第4架都炒埋去白宮 應該會核戰
塔利班係遜尼派伊斯蘭基本教義派組織
好大原因係因為911發生時既嗰屆美國政府係布殊同切尼(尤其係切尼)。
換著係另一pair人做總統同副總統既話處理手法同後果可以好大分別。

你可以比較下93年克林頓時期WTC第一次俾人炸之後個處理手法。
1993年喎
用核炸邊個?
Sorry I got it wrong
連烏克蘭呢場仗,無人機發達到咁,要有911程度恐怖襲擊真係比以前簡單得多....其實真係對民主世界黎講,係好大鑊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞