在英國,每次出街都是一場博鬥!

437 回覆
142 Like 695 Dislike
可能佢喺Coventry行去Birmingham
行路上廣州咁
有超市喎
有啲都係行15分鐘內
你究竟係咪弱智?
等BC 拎腦殘津貼先買到車?
住半山都係屋企附近冇商場 些粉都係得山頂先有
沿路都係冇廁所 冇地鐵 冇得避雨
朝朝早落唔落雨架車都係濕鳩晒
係唔使自己拎一袋二袋因為有工人姐姐同司機

住邊度都有好有壞 要自己衡量㗎啦
巿價反映咗絕大部份優點同缺點
Coventry 去就唔止行30分鐘la
去伯明要行6點鐘
其實英國所有巴士google map都show到班次
佢唔識用
不如你講下你住邊區先
十八區果D
真啊
見到香港樓價咁抵樓主就應該快啲回流買樓
英國租又升樓價又升
樓主個啲烏不生蛋嘅三線住宅區都升晒
陰工
連佢果個FF出嚟嘅行30分鐘無瓦遮頭又無pub又無廁所又多力架又多刀嘅結界都升呀屌

英國邊係人住架
擔遮?呀婆先會擔遮
笠件hoodie/有帽褸咪得囉,驚落雨wor
巴士一個鐘一班
樓主住好偏?
其實英國咁L大, 有細貴但方便 (似香港), 有平遠但夠大(似村屋)
自己揀既啫, 唔鐘意未搬lor
* 你要求神拜佛,唔好急尿、唔好肚痛。因為沿途係唔會有公廁、更加唔會有商場廁所。

英國廁所少 呢個我非常之認同 尤其是去公園玩 足球場大部係冇公廁 真係好撚痴線 點會咁大個公園畀人去玩 竟然一個廁所都冇㗎 唔知邊撚個諗㗎 呢度有啲人呢腦閉塞㗎 夾硬話週圍都有 唔係要撐佢 而係要去反映 等地區政府改善呢啲問題

但係我好唔認同你話商場冇廁所囉 大型商場一定有廁所 只係數目上一定比香港少
渣車 完
香港需要樓主
樓價又跌左咁多
揀回流係最好
樓主呢種高水平嘅人係香港就啱晒
條撚樣就真係似vpn移民
英國係會落雨
但唔會好似香港咁濕透果種
多數係拍一拍個身就甩果種
鞋唔會濕到襪果隻
同埋英國就算大雨好少落足一日。通常落下停下。
亞熱帶地區果啲一落落幾日唔多見。

可能樓主幻想出嚟果一忽英國落雨落足一個禮拜啦。不過係都唔奇玩The sims果陣不嬲都可以自己較天氣。
只有最後一點比較認同

遠到咁嘅鄉郊竟然仲有咁多black 又多刀
真係希望樓主比個地點我認識下樓主嘅英國
我知喺邊呀。
青山囉。
樓主先係vpn移民
早排先出post問渣打free cash
唔揸車咪踩單車囉 你自己攞苦嚟辛啫
除左大風冇一樣野同意

超級市場多到周圍到係
再唔係你嫌遠既 上網買又第二日有得送上門
落雨程度同驚衫褲會整濕不如你諗下香港落雨程度再講
屙尿同仆親都好攞出嚟講
咁多嘢好踩你走嚟踩呢兩樣好難說服你唔係vpn移民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞