[粵] 2024 射鵰英雄傳之鐵血丹心 - TVB星期一至五9:30pm (7)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
後面仲有大漠同歐陽峰鬥啲情節 唔知劇仲有冇
解讀 其實頭先喺酒樓坐底傾偈果陣,東邪北丐對望互叫大家做:黃老邪/老乞兒

果吓表示佢地已經知係西毒做,因為呢個係西毒對佢地既稱呼,平時平時叫對方做七兄藥兄
唔熟個故仔,但覺得今次拍得幾好睇
如果打鬥長返d 會好睇d
認同,同埋有部份選角麻麻,但包包幾正
牙包一集比一集入戲 下半場完全carry
全真柒子都未正式開打敵兵就到,本身係咪cut左?
頭先播2024版郭靖加全真7子都唔夠黃老邪打,2017版拍到苗僑偉差啲比郭靖加全真7子收到皮, 原本小說係點講

https://youtu.be/jHgPHHUDDUI?si=H0aFR7pu-Mmv1hsM
依家睇返好似好耐之前咁
當年推到60個po
究竟原著係點講架,黃老邪夠唔夠郭靖加全真七子打
本身黃藥師已經諗到點破陣企喺北斗星位
但被賤兒fill 咗所以打到5050
後來馬鈺爭啲食一掌死 黃藥師先收手
原來徒弟真係尹志平
剛剛洪七公恢復左幾多成功力?
即係黃老邪夠佢哋成班人打,仲贏少少係咪
2017拍到苗僑偉被佢哋全部劍指住,加郭靖一掌差啲打到,就馬鈺出聲停手,拍到黃老邪差啲唔夠打咁
原著係普通箭。煙雨樓突起怪霧,佢哋打打吓乜都睇唔到,火箭反而唔實用。
射鵰係尹志平。
七子嘅「天罡北斗陣」最勁係牛家村果陣,打平黃藥師。但譚處端死後就實力大減,就算補返郭靖都係差啲。
套野唔似有成本拍打仗
睇射鵰神鵰都好憎個盲佬
證明金庸寫得幾好呢個角色
尹師兄
呢個廢老廢好多
睇左原著,應該係郭靖加入後情況逆轉,黃老邪下風。然後馬鈺開口,眾人停下,黃老邪再一掌突襲打馬鈺一人,但又收回。黃叫眾人出手打他本死無大害,馬鈺知黃老邪無意下殺手,就知黃老邪亦非有害人之心。
跟住黃蓉出來搵老豆,突然兩班人馬又對打,黃蓉同柯盲佬嘈交兼對打,令郭靖要填柯的位置,黃老邪同佢地打和
第26集牙蓉

+尹志平出場

呢個Shot 幾靚, 好少見兩邊一齊打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞