香港遊客遊日一晚20萬住宿費欣賞煙火大會,驚呆日本人

283 回覆
181 Like 16 Dislike
真, 上面班傻仔以為豪得起
真 香港澳門堆酒店貴到唔合理
都一樣大把人住 冇咩好驚訝

利申 窮撚
我都想睇下去日本
晚晚住一萬蚊晚既酒店係點普通法
我貼statement 除左證明我有錢過你 仲證明到啲咩
連登仔 : 去日本住一萬蚊一晚酒店係等閒事

實際:uo平機票爆晒post
閒日無event 既溫泉酒店都5k一晚啦
佢依家係一年一次event 既煙花房 10k 有幾離譜

香港柏寧除夕房 都13k一晚
一晚溫泉旅館一泊兩食,4個人都20萬日元,除返開每人兩千幾港紙其實真係好正常
廿萬yen一晚房可以睇到花火大會合理價錢
唔使同人迫

Google下
Aman Tokyo/ Kyoto
RC Kyoto
Bvlgari Tokyo
雪季嘅Park Hyatt/ RC Niseko
呢啲先係天花板
就係人地覺得你唔正常先報出黎,唔係有咩咁驚訝?
靚少少既溫泉旅館6-7萬yen 2位一晚
晚餐食靚海鮮咪再貴少少
香港人根本洗得起
對部份人黎講一萬蚊先半個禮拜人工跌都跌咗
河口湖$5000都有五星一泊二食
$10000係咩級數?
之前櫻花季一泊兩食包哂所有費用+酒店+食野
都係大約$3500 兩個人 (河口湖)

又或者神戶超靚一泊兩食包哂成間獨立屋 (上下層五張床) 包埋神戶牛
都係$7000 HKD (5個人入住)

一萬蚊一泊兩食都真係幾貴下
不如咁

取消所有香港護照,任何香港人唔可以踏出中國領土,

最多只可以用回鄉證去中國旅行消費

再唔係

香港政府可以禁止所有人去日本旅行

check到護照上面有日本印仔立即打把

然後再鏟平駐港日本大使館

所有人都要留港消費
要不是香港人
日本早就完蛋了
連登真係西利
當年個個笑劉鳴煒去少幾次日本點買樓
依加一次旅行住成萬蚊一晚原來係正常

嗰陣時住呢間都係咁上下價錢,其實有咩咁出奇?
佢出得呢個價人地幫親都驚呆?
個價開完唔預人地去?
佢果間係熱海pearl star黎 似冇一泊兩食
間房係幾大 係幾靚既

睇煙火落沙灘迫 好過係房睇啦 爭咁遠
果陣無美股無Crypto
上次去河口湖住kukuna 第二細個果房型都6k 一晚
如果住豪啲靚景靚房其實10k 唔算真係特別貴
仲有班傻鳩喺度日叫夜叫經濟差
去旅行住一萬蚊晚只不過係等閒事

btw平均港人去日本都係使2k一日
所以比日本人當係水魚咁笑
收陸路離境就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞