香港遊客遊日一晚20萬住宿費欣賞煙火大會,驚呆日本人

283 回覆
181 Like 16 Dislike
你唔好低估窮遊嘅人有幾撚誇張
班友日日訓網吧都得
最普通揸住1000萬收息 一個月三萬幾都夠去一次
更何況人哋可能一年淨係去一兩次
其他錢都係淨袋

濕鳩地方濕鳩到熱海大部分遊客都係日本人咁濕鳩
咁關西嚟講,你唔係住到京都嗰啲豪華酒店又好難住到成皮嘢一晚嘅
一萬啫一泊二食差唔多,甚至平添啦
可能人地開個價本來係想佢知難而退
有撚計,好多連登仔都未出嚟做野
個個都以為一畢業就五雞野
咪又係,食完大家咪疴篤屎出黎,無分別
佢哋算老但無經歷二戰所以去日本?應該50幾歲
唔係話幫連登仔, 亦明白好多人真係選擇窮遊冇問題(個人能力同喜好)
但咪講到1萬蚊多D 1晚既酒店真係驚為天人先得架
你求奇上個Agoda search吓, 呢個價既酒店係東京都唔少啦, 人地打開門做生意就一定有求先有供.....世界各地大把人包括商務客都俾得起呢d價位既酒店啦
再者, 香港人個老底真係非常之勁, 識人去旅行永遠最少坐商務機位唔會買econ, 平日食餐飯都最少2, 3k....
做有錢人同窮人最終都係會死,係咪都無分別
去馬爾代夫一萬一晚都只係中位價姐
我呢d 窮L 住千幾蚊一晚都唔好意思出聲
你仲600
啱啊
M記一定加大
譚仔一定叫多個餸
話哂都係有錢人唔衰得俾人睇
20萬YEN 姐, 20萬HKD先講啦
你要窮遊10條友迫住BNB或者膠囊酒店係你嘅事啦
香港商家佬:求吓你洗一蚊喺我哋身上啦
就執笠了
香港食兩餸飯就夠
日本先食米芝連
咪以為北上唔洗
老婆煮個餐食唔落肚咪要出去再食
唔係一萬蚊晚酒店貴,
係一萬蚊晚酒店為左睇場煙花唔撚值
你話溫泉旅館一泊二食有私家池望到靚景就話姐
如果大撚把錢晚晚咁豪咁我冇野講

利申: 兩場煙花都睇過
日本政府統計香港人均洗費都係萬2
應該唔計酒店機票,淨計當地消費
照你咁講應該大部人用哂錢去住一萬一晚既酒店
搞到食玩買都洗得萬2蚊
晚餐老婆煮又比0蚊佢買餸梗係要外賣
兩條友一萬
平均咪5千
經歷過二戰嗰班唔係踎喺老人院,就應該係一早賣咗鹹鴨蛋
下咁就富
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞