200萬首期

85 回覆
4 Like 55 Dislike
沙田區等緊新地打爆沙田樓價,4000蚊一呎地價,起完賣1萬新樓,仲要超近第一城站。打爆成個沙田區舊樓樓價

3皮,建議你按揭唔好超過300萬。即係樓價500萬內。
我宜家35k供300萬都係啱啱好。
買得起就買,估到升跌個個發哂無人返工
買樓最緊要近同方便
萬一閪起上黎要租俾人返屋企住,都方便管理
你咁蠢 買咩都無所謂啦
反而都係想蝕到仆街含家產
btw 樓好炒家AA開新post呃水魚買樓唔該認真少少啦
碧湖啱唔啱, 噚日睇新聞有間實用400呎走咗299萬
個人覺得400呎實, 大屋苑, 又行到去地鐵唔錯
供1球每個月, 5-6千?
應該無難度
舊 / 細
25-35 年樓都ok ,40 up 就唔好了,要夾大維修

咁買左廿幾年既樓, 住10年咪要夾大維修, 賣又賣唔出, d買家學你咁諗要夾錢唔買
睇樓就搵多個朋友
一齊睇你同朋友都要簽架wo
梗係唔使,一個人簽,我而家係苦主
40 年樓咪係咁,問夾左大維修未,未咪唔買
落一個名之嘛
有無睇過樓
睇藍田啦
交通方便市區樓
大型藍籌屋苑,兩房單位都叫進可攻退可守
兩球首期供六球上下嘅樓唔會太辛苦
嗰間兇宅
碧湖預返300中至300尾
【大公報訊】上車客於減息前積極入市,細價筍盤成為吸納目標,粉嶺碧湖花園有2房單位劈穿300萬元,僅以299.8萬元沽出,料為逾8年來首次失守“3球”,重返2013年樓價水準。

中原地產區域營業董事陳國輝表示,碧湖花園本月暫錄4宗成交,其中6座高層F室2房單位,實用面積400方尺,以299.8萬元沽出,實用尺價7495元,買家為同區分支家庭,原業主於2014年以約347萬元購入,持貨近10年,帳面蝕約47萬元,單位期內貶值約13.6%。

消息指,上址同層有單位曾發生事故,所以影響造價,今次料屬該屋苑2016年2月迄今首次失守300萬元。不過,參考同層其他單位近年交易,如C室於2022年5月以尺價12925元易手,可見是次成交尺價比高位大跌42%。

呢間唔算凶宅喎, 只係同層
可能估價都會受影響
咁應該估唔到價所以平賣
美金咪有 4.x%
你繼續收息 我買樓算
2 真係好緊要,貪新/貪會所,住落就知onL9, 個個月管理費又俾人湯一刀,尺數又唔見洗,隨時廚房都無個~
唔知好彩定唔好彩
我上年十一月
本身寫左票
準備簽臨約
買一層700萬既二手樓
最後有原因冇買到
而家只值59x萬
都算好彩

Remarks
之後我用16500租返同一個屋院兩年
而家住緊
我都唔知岩唔岩
買樓唔on9
但今時今日
400萬買粉嶺真係on9
屌你翻工觀塘
但睇粉嶺cls
呢筆錢點都要比架啦
得罪講句勁多廢老
唔使住痴老豆老母就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞