200萬首期

85 回覆
4 Like 55 Dislike
30k收入 最近樓價跌 老豆話比200萬我買
我知依家買樓會話唔明智
但老豆old school man
覺得買樓點都好過租
咁老豆比錢 買就好過唔買嘅
我就諗住平平地買層400萬左右舊d都無所謂
偉大嘅連燈仔有咩屋苑好介紹
我自己就睇緊粉嶺同藍田尼兩個地方

想問埋有無ching試過ut拎b按揭唔批
最近free check左拎b 雖然準時還款 但平時信用卡月月都用過半
買樓把撚,黎緊仲會跌,擺銀行收息好過
500萬首期都唔敢入市
2m攞黎收息當你4%=每月番多份7千蚊pt 唔洗做
無4 啦而家
你生仔咪買囉
唔係生仔你買黎做乜
明知樓價有排跌
1. 買大型屋苑(講緊係啲有十幾座既),唔好買單棟
2. 唔一定要貪新樓,舊樓間格係好好多,呢個筆直25-35 年樓都ok ,40 up 就唔好了,要夾大維修
3. 唔好買二手居屋,幾本上係唔會再轉到手
4. 睇樓就搵多個朋友,幫你簽睇樓紙,咁唔使俾個agent 綁住你
5. 最近既二手樓騙案你花多時間睇熟佢,點解個個人可以用到三/四按差呃人,自己小心啲
6. 地方除非自己有好特別原因一定要某區,唔係就區區都睇下,反正又唔使錢
搵五年內嘅樓好啲
舊樓跌到瀨屎
麗港城囉
粉嶺站個堆
粉中
姦姦
樓主同我換老豆thanks
4球budget嘅話康城諗唔諗?

近期促成將軍澳日出康城LP6 5座低層J室成交,實用面積309平方呎,1房連開放式廚房間隔,外望開揚園景。業主原叫價550萬元,議價後以390萬元承接,實用面積呎價12,621元。原業主於2018年以約498.1萬元一手購入單位,6年間樓價貶值108.1萬元。
本身住沙田區 返工就觀塘 家人朋友都係沙田上水 唔想搵咁遠
我就預咗搵舊樓㗎啦 碧湖同花都就其中兩個選擇
搵返大行買冇咁易俾人呃掛
第一城啦
沙田站上蓋都有好多屋苑
害鳩死你
400萬買條毛咩
將軍澳日出康城LP6 5座低層J室,實用面積約309方呎,1房間隔,外望開揚園景,原業主叫價550萬元,議價後以390萬元承接,實用呎價約12621元。
買比特幣啦on9,減息呀
德福
近屋企人,日日返去食飯,慳番啲飯錢供樓或儲多啲錢,日後生活舒服啲
自住拎佢果200粒買間新樓市區開放式/1房,借得越少越好
自住夠用
放租厘數最高
最緊要減低借貸冇乜野好輸
將來結婚都係錢換錢用老豆果200粒放樓睇下回得番幾多(零成本唔損自己本金)
依間唔明朗又唔係短炒需要新樓增長防守力
200萬all in NVDL
下年可以full pay再諗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞