【年經】當年911果刻你做緊D乜

190 回覆
41 Like 7 Dislike
K房
睇緊百萬富翁
返學
喺紐卡素
食完晏約咗馬來西亞同打波
未去到球場見到好多人圍埋電視睇直播
仲以為有波睇
點知咁大鑊
學校宣佈晏晝剩餘時間停課
跟住我去咗另一個 lecture theatre 聚集咗好多同學睇大銀幕
教授話邊個屋企人喺美國需要打長途嘅話可以搵佢
見到有個女仔喊得好淒涼因為屋企人喺世貿做嘢聯絡唔到生死未卜
未出世喎
訓左教
老母叫我起身話好撚大獲 叫我睇電視
睇直播,嚇到講唔出嘢
但可以照游水嘅
講遠少少

89年,當年真係仲細,睇住有個人擋喺架坦克車前面唔明發生緊咩事,哩個係人生第一件接觸到嘅世界大事。

01年,已經出咗嚟做嘢,嗰陣上網仲係行緊56K嘅年代,未有智能電話,未有facebook,喺電腦睇得最多嘅係啲低清打格AV,返工途中唔記得咩渠道睇到飛機撞落棟嘢嘅片段,當時唔太接受到眼見嘅嘢,點知係真嘅,哩個係第二件世界大事。

09年某一個早上,電視傳出MJ過身,同樣都係非常突然,我認為哩一件係世界大事。

2019年之後,再無世界大事了。
睇緊tvb七姊妹
突然之間轉咗911畫面
以為個電視壞咗
同我一樣
未出世
喺澳洲,老母打長途叫我開電視,直播緊
當年阿蛇真係正
打緊比卡超
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞