【年經】當年911果刻你做緊D乜

190 回覆
41 Like 7 Dislike
當時係銅鑼灣世貿打緊機
你啱,我細個好少睇電視所以記錯曬
細個睇緊電視 睇完覺得無咩野 未知個嚴重性
chok緊進V龍獸
當時在外國,開頭都唔知咩事,只知突然好多人話趕去睇新聞。跟住我又返去,一開電視見住第二架機撞去座大廈…
係公司O 緊T
游緊水
曼達拉效應:
亞視個一刻肯定係百萬富翁,無線?
加拿大史上第一次全關美加邊界,亦係有史以來唯一一次,防恐怖份子入境
叫緊雞,撞果吓啱啱射
玩緊ICQ,跟住有人叫我快d睇電視
夜晚上完堂出來搭小巴,見好多人講電話,聽到有人講飛機撞大廈好大件事,返屋企睇已經係第二架炒埋之後
準備投胎
屌緊閪!(真事!)
訪問緊小學,突然幕僚長走埋來細細聲同我講"今次大撚鑊...",我心入面屌左一聲但係又唔敢係小朋友面前講粗啦...
睇緊電視新聞….心諗、仆街、WW3啦!
屌,睇左成晚新聞,cut L 晒D劇。畫面鬆郁濛,睇到頭暈。

睇二朝番學,個個老師都長篇大論,仲加左兩篇英文時事評論。DLLM。
食緊晚飯
當年911 出左FB咩
喺屋企自己房,用電腦睇緊Bloomberg live美股pre-market
忽然鏡頭一轉(應該係重播),影住第一隻飛機撞落去
我當時仲以為係電影/電視劇特技,冇諗到係真事
但見到Dow pre-market從升少少變成大插過千點
就心諗大鑊,即時衝出廳
屋企人當時睇緊TVB,剛好開始播特別新聞,轉播緊唔記得CNN定ABC電視台
話幾分鐘前有飛機撞落世貿,鏡頭一直影住著緊火大廈
之後過冇幾耐,影住第二架飛機撞落另一座大廈,兩座一齊出事
睇住一直燒,最後兩座都lum晒..
一樣,成家人圍住電視睇到十二點幾一點
明明係你做嘅
我係飛機上面添
夜校放學後係間舖頭食上海嘢, 邊睇電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞