睇完 HUAWEI 發佈會 先發現華為根本屌打iPhone

349 回覆
98 Like 462 Dislike
摺機等摺
喂,唔好同我爭華為機啦提早二日排隊
解放軍摺被咁樣,要起角
唔食唔訓一年!就係為左等華為出機個日
又薄又大屏 最後易彎 摺唔埋平時都見唔少iPad屈彎左
仲玩土豪大陸都好少講呢個字
係因為同級數嘅產品價錢平過人先搶到市場

點解會平?因為國家傾斜政策同補貼

當招標果陣個技術spec大家差唔多,自然就價錢平嘅會彈出
攤開咗果陣有人打過嚟,係咪成塊嘢貼上塊面接聽?

成件事好傻喎
Hi我用華為

lm

兩皮幾就可以cosplay做皇帝
有片 ! 華為三摺手機 引爆門市人流現搶購潮 ! 黃牛炒價6-8萬 !

https://www.youtube.com/watch?v=JzoKLJ88_B4&ab_channel=CHUCHUChannel
佢地一早用Harmony Os 系統,唔會有Google 呢d apps
得7nm幾摺都無用啦
宣傳係醒既避重就輕
晶片垃圾咪吹硬件幾勁幾勁
鴻蒙4.2仲係Android底,但下一代就唔係
成個露營 gas 爐風擋咁
下一代好似開始裝唔到 apk
但我想知個底其實係咪都係 android 改出嚟
HarmonyOS NEXT 採用純中國開發的內核,完全去除了 Linux 內核與 AOSP Android 開源程式碼,是真正的國產作業系統,整體性能據悉相比上代 HarmonyOS 系統,在速度上提升了 30%。
咁即係到時完全用唔到 google? 即是只內銷?
用唔到Android既apk, 要重新用鴻蒙SDK寫一個app連接google service
個柔性mon向外根本samsung第一代fold時已經唔選用呢個設計
因為實在太易損壞
華為當年選擇柔性mon向外已經被淘汰
而家借屍還魂又出柔性mon向外
睇下有幾多傻人買
全部撚屌 app 靠 ban 外國野先起到

抖陰就國家支持侵略用 app
最慘香港遲下可能都硬食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞