[I/A] 蔚藍檔案 ブルーアーカイブ Blue Archive (32)

983 回覆
5 Like 3 Dislike

《蔚藍檔案》是由金用河PD領軍於NAT GAMES研發的手機遊戲,包含了如聯邦學生會長行蹤不明等眾多諸多需要解決的問題。

日版攻略
https://forum.gamer.com.tw/B.php?bsn=38898

國際版攻略
https://forum.gamer.com.tw/B.php?bsn=38898

國際服買初始號死咗唔好問點解

啱啱又有風
傳緊KV入面爆料嗰2個係Doremi同CHILD
但Doremi出post又唔似會返去
https://x.com/doremi4704/status/1832761651197886510
當然我都想佢繼續畫ヒナ

新poLM
新po留名
仲有アリス
新po留名
「紙鶴」
Doremi係kv美術總監喎
光環又係佢落 仲要爆料?
玩黑暗兵法入去炸kv箱咩?
所以都係傳
不過早2日都有人估緊係CHILD爆料
唔知點解
新post留名
講自己職業生涯完左
然後提MX2J 比卡超 Doremi hwansang狀況
係CHILD

講話nexon project run 3年就會cut bonus,
作家陣(比卡超)不滿yostar在地化,點解無搵日本翻譯
係doremi

如果要fit返落去宜家啲爆料 就會係咁
doremi同比卡超咁fd
多數唔係佢啦
CHILD應該9成9係爆料果個
依家仲俾啲韓國網民笑佢同doremi搞基
新po留名
長草期食花生最開心
project kv變project ky
作為BA FANS 成件事真係心情小小複雜
見到班傻鳩KV真係收皮真係好笑同爽
但係成單野又唔係真係太開心
始終成單野對BA都係雙輸
咁樣比朴同比卡超兩條傻鳩水走晒班精英走
雖則繪師真係業界最唔缺
但係始終果幾個都係一堆人氣角色同自己鐘意果堆角色既繪師
升完兩個偶像限2都係比99lv電到仆街

應該要睇撚住youtube放skill先夠打
>始終成單野對BA都係雙輸
我都係咁諗
希望黎緊呢半年去到4周年可以穩定返玩家們既信心
真是只能夠觀望之後落來檔案新推出的角色或劇情的水準能否符合玩家的期望

始終玩家的期望已經被前作家/繪師養大左
唔知邊度聽返嚟
nexon叫金生去整隻project rx嚟頂ba
只係ba突然走咗堆人
child 係做邊個位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞