[已完場] Apple  Event 2024 9月10日 凌晨一點 It's Glowtime.(8)

409 回覆
2 Like 4 Dislike
想要輕薄pro機
15 pro貨尾係咪最後希望?
免費定要比錢先
喂Siri ! 我要Apple intelligence
Siri:700年費
想知幾時有得試
Pro 個moon size 就嚟追到以前啲Pro Max
15 pro max都係trade得5k
訂購係咪無得用gift card
用緊13pro max

見到鏡頭升級咗咁多係幾吸引,但自己期待嘅ai好似完全冇聲氣咁滯,仲話要等年頭

自己舊電都仲有90%,應該趁仲trade到高價換咗先,定再等多年好
AI冇吸引力真係說服唔到要換機
吓 要俾錢嫁 唔要了
頂唔順60hz先係換機原因
都係爭12g
15 pro除咗細部啲啲同鈦藍之外真係買唔落手
以往都無咁低
如果係Apple vision pro + iPhone 16 + Apple Intelligence 一齊推,用一個未來新生活體驗咁sell個反應應該熱烈好多
得中港澳版係雙sim啵ching
今年個升級似以前 6上6s 果類小升級
Btw 11pro 64gb 無位點都要換
佢意思應該係一張eSIM一張實體卡叫做雙sim
有6k喎
香港有冇AI?
14pm 仲有4500
係今目測好似年低咗500以上
一張ESIM一張實體SIM叫雙sim
兩張ESIM叫雙SIM
兩張實體SIM都叫雙SIM
三叔部S24都擺咗文言一心做AI
但未聽過有人講話驚艷到非換不可
真係想睇下手機+chatgpt係咩效果
我會用google pixel 9做吓參考先囉

但Apple今年第一年玩AI,都係觀望下先
不用分得那麼細
似想放係iphone 17 ,ai 成熟d 先大推

估計17 會改改pro 個 背後鏡頭款 , 個款 由11pro 用撚到16 pro , 17pro 仲唔撚轉轉佢?apple 個設計師啲人工真係好撚好鬥

到時真正轉款 加ai 大推 谷一年爆爆地 似當年推 ip 6 / ip 10 新樣 個兩年咁
開次大
Xr最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞