[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1640)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
買dd kellin放走鬼同beryl真係戇鳩 呢個meta鬼皇會係一陣ad🤫
不過我估尾選比support 係驚上次打geng玩kali + renata (雖然banned)打線壓到等比canyon dive
所以想睇下路matchup再諗揀咩support
一個要人屌先記得報CD既support
真係唔知點救
Ban 小火龍 咪打得有來有回囉
T1場場vi樹人
你見geng放vi花生都唔拎
T1處理唔到咪用哂d ban
你ban埋火龍又放其他英出黎比對面
老實講,淨係BP都贏左7成
HLE個陣冇一個power spike點
十足十平時娛樂場,淨係揀d meta/撚手英,冇配搭可言
打前中後期都冇力
係喎finals得fmvp,冇pog
geng最好打法一定係解放chovy 玩啲中期有用嘅champ
咁GEN反而ban Sejuani嘅
抄咗T1
因為凱爾根本無得打機 人地6LV前DIVE到你收皮
風牆通常你yauso唔會企最前擋到 實際有用既機會唔多 人地都識搵角度
反而係choke point擋ad輸出比較有用 除非係打ornn呢種你一定w檔到既大技效用先出到黎
懷疑唔關事,都唔知BAN黑鬼做乜
HLE想贏,係咪應該比花生用隻前期勁D,帶到節奏既英
Hle C+g時間開始
可以睇漿 red side準備有咩後手counter pick
背刺仔自己講過佢隻azir係等機會保守打
唔似牙老個隻係搵機會
其實已經好癲,玩Smolder 20分鐘都唔洗就225,應該冇乜人做到
個陣真係冇計,鬼個態跌緊,DD個年就勁好態,meta既野未來係點冇人知,買個ad嚟換係合理,但買DD要焗買kellin都算,dk仲要續佢約呢下先on9
睇到大家第2場已經識ban 小火龍

T1後勤真係
Ban blitz
Ban機械人 膠到
你係估唔ban火龍就會放其他,我而家係睇事實,唔ban輸左,Gen又ban火龍啦
T1上路唔識玩坦 JG冇野核 中路玩AD送頭 SUP自殺式開戰
第一次打HLE拎哂火龍+炸彈都輸 BAN乜鳩一樣 唔知仲討論乜
花生完美Maokai
放maokai
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞