[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1640)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
其實似 當年 不要企圖做什麼 嘅t1
所有野穩打穩札
去到個team comp發力點就發力
然後控制場game 到尾
咁係嘅,早期打線優勢冇咁易俾Zyra invade,都拎左頭3隻蟲
呢個patch冇咗ziggs最強嘅ad就係jhin
GENG 唔會無啦啦放晒條線權比你條下路,解放你隻SUP 周圍走啦
之後,有MAP CONTROL 機械人任拉,重要GENG有打開呢範

T1犯既應該係22年MSI 打RNG個D錯
中路對線唔會劣勢 counter對局都可以打到平手 做佢JG真係點玩都得
Kellin有高層閃卡真係無計

e個陣真係好撚靚 雖然好多年前 基本上完全硬開唔到 完全counter晒雙ad
尾選點都留比上路好d 如果kiin一樣玩ornn依類坦英 出多次morde會好好打
morde + ivern tes試過
玩野核條撚屌仲識玩坦 好撚戇鳩 玩坦仲要壓到線俾你入野
偷雞拎左隻MORD 對線打黑鬼 團戰打小火龍,重唔著數?
醒起今日係Dandy vs Mata
Mordekaiser打GEN都幾counter 強行R Chovy唔俾佢打幾秒機
其實幾慘
上年有埋Deft教 都係得咁既貨
即係佢個人上限就係咁
LCK 又冇其他Support 揀
犽宿同冰盾佬,而家都拎得架
睇選手識唔識玩姐,同埋對面都唔係傻
識呃你既風牆/冰盾
一隻藍寶收你皮
doran唯一有用既英
Deft連Vsta 都帶得起,Kellin真係冇得救
打小火龍係有著數,但對線黑鬼佢都打得麻麻,所以Game2先索性直接ban黑鬼
呢個版本凱爾最好玩 而家咩6LV 11LV進化根本弱智
GEN自ban Smolder真係幾勇,輸咗實俾人笑
雖然係off meta英 但係真係唔明點解冇隊咁出 乜撚豬女大 ashe大 vi大開戰跟埋zigg大都counter晒
第一場GENG玩換線啫
ban啦
個場咁撚細
聽講傾緊係fmvp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞