Pokemon GO (72) 蝦皮經濟

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
我重係車尾燈都未見到
Z招整做要課/打pvp先有一張嘅招式劵

太晶18種不同屬性要你打夠收集夠唔同屬性嘅太晶能量

就咁睇佢依加個極巨粒子可以全個圖鑑要你重新捉過,Z招同太晶仲可以慢慢出多十年二十年
得返幾日 絕望了
一秒一下solar beam
mega都未出齊啦
mega巨金怪同超夢夢佢係咪諗住攬過世
好明顯諗緊點出活動嚟出佢哋掠水
Feature
避技 新機制佢個技cool down就完先reg傷
好易避到
死完一隻換第隻佢又即出第下blizzard
又死多隻
打條撚
個心寄望左係固拉多到
磁怪 雷公都一下唔死
9估9週年無極 六代tour mega夢 10週年創世神
On9
20個人打蓋都勁撚難打
一下暴風雪一隻
GL一星期感想
Ranking第1土王係有佢嘅實力,但感覺唔算屈 主要問題係攻擊低,細技零傷,尖石克人都唔算痛。佢又有水地超冰4個弱點。通常最尾輸盾又冇屬優勢先會輸

我覺得真係對隻驚唔健康嘅係大力鱷同烈箭鷹

Counter死後暗影爪最強細技,cover水冰微弱,5下水炮,7下冰光打草龍。電草寵唔夠佢快,對水系冇優勢可以直接bye bye
可能係最強switch因為轉個吓反應得尼就出咗1 2吓細技,我換草電佢都大技硬碰,食大技或者燒盾
唔知N記會唔會nerf暗影爪啦...難啲,因為會郁到日月奈,唔通只可以向加農水炮開刀?

烈箭鷹以前講過點屈了,明嘅明。佢嘅存在已經令所有怕火嘅唔洗玩 我同reddit唔少人一試用毽棉同堅果就會即刻比佢收皮 冇得做switch因為對面一定有隻烈箭switch細技做低你接2吓大技打下隻。燒盡+加攻,依家轉寵快咗令勇鳥安全咗

感覺2隻嘢都似超夢夢咁,迫人一係開盾一開食大技嘅雙輸局面,但係佢地仲有細技傷害
烈箭鷹真係有咁Broken咩,我打佢起碼70-80%勝率
雖然最難搞係估佢用Flame Charge定Fly/ Bravebird
但我用快Charge就可以偷得贏佢

甚至直接啲,隨風球可以屈到佢雙盾
講咁多
不如你地直播打返場咪知邊個啱
20個人有冇一半真係打緊
有6個人 我已經覺得唔難打
Sor又係長文想分享自己gl試咗咩,比大家參考吓

頭幾日玩禿鷹草蛇A格,感覺上係屬性節奏攻擊防禦都平均嘅一隊,神奇地星期五贏到24場不過自己知有啲場係好彩克正對面+未真係遇到啲高手。星期六玩咗2set唔理想,每隻寵都多弱點開始浮出尼

試吓新嘢,水母堅果A格,唔少妖精頭所以水母lead,堅果有個鋼頂返好多草嘅弱點,不過怕格+超怕火。又真係好彩個日遇到唔少妖開頭,個決定冇做錯

但係水母都係唔太適合做頭,途中出場細技死人再迫人估邊招大技好啲。之後我沼王開頭,A格退場,貪佢得1個弱點。星期日一set都主要贏3場,對面做錯盾決定水母係可以收人3隻

玩得多又體會到依隊問題,水母出大技太耐+比人估到水母出邊招+地電超弱點。愈來愈多火打爆堅果仲有一個問題係種子機關槍,草系+低傷+3turn,snarl屬好啲,mud shot個堆fast charge就2turn,個節奏其實跟唔上好多meta寵

星期二突然有個idea沼王毽棉臭鼬,蓄技靈活啲+多隻1個弱點寵。隻草系至少唔雙重怕火+冰系唔多見。神奇事情發生了,連贏5場!緊接,連輸8場!咁多日第1次見冰雪龍+3隻奧巴馬,全部針住毽棉黎打

最後2日set係5 0 1 2 3,4 2 2 2 上20,燒咗成50萬塵+百幾粒毽大糖係最差嘅一隊毽又係衰冇細技壓力。反而臭鼬叫做到嘢,起草收1隻後對下一隻比壓力,咬碎又搏吓降防

以家轉UL都未必會試咁多了,升1隻都貴好多
下次GL可能搵返隻麻麻鰻魚王/暗影阿羅拉滾動石玩下
實行同歸於盡政策
笑到仆街
打到第3場我淨係避 算
我GL上19嗰日係43343,20就全炒
當時用左兩種陣容

一個係智揮猩、毽子棉、大力鱷
另一個係暗影隨風球、大鋼蛇、大力鱷
第一隊同土龍打都仲可以應付,第二隊就唔得喇
我最後一日都整咗隻暗影臭鼬嚟玩
好運嘅時候就好神,唔好彩嘅時候就死得好快

依家UL又係擺隻電龍喺隊照辦煮碗
Ul 隻隻體質都要求xl
一隻都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞