點樣睇gpu使用率係最準

42 回覆
2 Like 5 Dislike
明顯係我做緊ai denoise,同埋玩緊game時,張卡就一定發晒熱去chur架啦,但task manger就係gpu用得1-2%,但用nvidia experience睇,gpu用9x%
可能你睇左內顯個usage
唔會,3700x冇內顯,同埋果度得一個gpu0,寫住4080super
可唔可以Share個Python script 黎

你試下run下先,有咩要改大家再討論下
你有冇right click返睇d細圖分返每個part既usage?
呢個要再問下poe個ai睇下整唔整到
我上面share d code都係我問poe,不斷改左好多次
更新:
唔好搞咁多野啦
冇咩問題呀,幾好用
開心就好
劉明學嘢
更新python:

1.顯示cpu usage
2.顯示ram usage + 顯示頭5個用ram最多既program
3.顯示gpu usage

ui改靚左, 盡量似返windows 果個task manager

python code: https://quickshare.samsungcloud.com/dmV2UanYzQC7
GPU-Z
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞