RFA: 公營部門財赤急促惡化 房委、房協、市建排隊等打救

102 回覆
52 Like 5 Dislike
你咁樣講呢位五毛又田嬲嬲豬啦

你又再一次踢爆呢D五毛不學無術
呢條屍麗珊 係支共放入嚟無間道嚟

佢個組織 心照啦
香港環境就係
呢間金融公司搵左個保安大隊長做ceo,咁佢搞間公司既安全野咪做到老細既要求囉,但想佢有業績,咪玩喇
Cut小幾個局長同幅局長,條數都靚好多

所以仲對呢間金融公司抱希望根本就戇鳩

班弱智權貴 以為24小時開巿 打風開巿 就會推高成交?

明知個場係騙局 就算個場開足36小時都無撚用啦
用高地價剝奪完普通人置業既可能性
再施捨間劏房俾佢住
仲要屌柒佢寄生蟲
識玩
以前係政府喺財政年度前專登整份赤字預算出嚟唔駛俾議員屌唔派糖不過最終埋單就實有財政盈餘,依家係財政年度開始前就出赤字預算但最終財赤個數仲高過預算時嗰個數啊,即係就快連嗰$0.5你隨時都無得收啊

一係高地價。一係就個人利得稅四成。
亞洲好多地方都有增長

自己攞嚟
市建局好應該執柒佢
完全唔付合經濟效益
而家政府北區成手地
仲天價收啲舊區地托咩
明明gdp 升3%
唔代表要科水比負效益
咁多人屌佢

佢衰咗會潛水啦

呢D質素都唔知點做五毛

講D事實全部錯

擺到明秦城監獄上網嚟連登
慢慢被美國佬、大陸佬、港奸陰乾
其實連登仔日日講星加坡
人地星加玻就係唔洗靠賣地搵錢去發展多方面產業
講到尾連登仔都係想靠食老本買樓供樓炒樓發達渣嘛
而家就係面對唔到老本食完既一日
應該用行政命令直接收返 仲出咩錢
以前睇有線財經台,最鍾意睇佢哋幾個
真係咩人唔同政見都可以一齊上去

聖誕青,叫雞雷鼎明,沉大屍,李世民,青姐,孫柏文

講緊都十幾年前
不如公務員出糧直接出債卷
又係員工又係債主,歸屬感又高d
最緊要國家安全
收息呢幾%仲間接加多幾%人工俾佢地唔駛驚冇士氣
你知唔知新加坡政府賣幾多99/75年期租約嘅組屋畀市民?
Upon expiry of the 99-year lease, the HDB flat will be returned to the landowner, which is HDB.
應該用普通話拼音輸入法,「高買低賣」

算啦而家啲standard低咗好多,啲嘢就算對完都可以有明顯錯處,一喺對個個都用普通話讀,佢自己都睇漏眼
人地賣唔到地會唔會叫晒春
會唔會業主個個期望靠層樓發達
仲有超級增值人
超級聯繫人
國際xx中心
做大,做深,做強
有乜可能財赤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞