香港運動員 巴黎殘奧暨綜合討論區(198)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
巴黎殘奧港隊參賽名單:

射箭:危家銓(ST級男子個人複合弓公開組)

田徑:任國芬(T36級女子100米、女子200米)

羽毛球:陳浩源(WH2級男單)、朱文佳(SH6級男單)

硬地滾球:龍子健(BC1級男子個人賽)、謝德樺(BC3級男子個人賽、混合雙人賽)、梁育榮(BC4級男子個人賽、混合雙人賽)、楊曉林(BC2級女子個人賽)、何宛淇(BC3級女子個人賽、混合雙人賽)、張沅(BC4級女子個人賽、混合雙人賽)

馬術:謝佩婷(Grade 1盛裝舞步個人賽—盛裝舞步個人自選動作賽)

游泳:
吳卓恩(S6/SB6/SM6 女子100米背泳、100米蛙泳、200米個人混合泳)
陳睿琳(S14/SB14/SM14 女子200米自由泳、100米蝶泳、100米背泳、100米蛙泳、200米個人混合泳、混合4X100米自由泳接力)
張可盈(S14/SB14/SM14 女子200米自由泳、100米蝶泳、100米蛙泳、200米個人混合泳、混合4X100米自由泳接力)
張浚諾(S14 男子200米自由泳、混合4X100米自由泳接力)
鄧韋樂(S14/SM14 男子200米自由泳、男子100米背泳、男子200米個人混合泳、混合4X100米自由泳接力)

乒乓球:梁仲仁(TT11級男子單打)、吳玫薈(TT11級女子單打)、王婷莛(TT11級女子單打)

輪椅劍擊:
余翠怡(A級 女子佩劍個人賽、花劍個人賽、重劍個人賽、花劍團體賽、重劍團體賽)
范佩珊(A級 女子佩劍個人賽、花劍個人賽、重劍個人賽、花劍團體賽、重劍團體賽)
湯雅婷(B級 女子佩劍個人賽、花劍個人賽、重劍個人賽、花劍團體賽、重劍團體賽)
鍾婉萍(B級 女子花劍個人賽、重劍個人賽、花劍團體賽、重劍團體賽)

游泳隊
銀牌: 陳睿琳🥈🥈🥈🥈
銅牌:吳卓恩🥉🥉🥉🥉

硬滾隊
金牌:龍子健🥇🥇🥇🥇
金牌:何苑淇 (助手:李榮傑)🥇🥇🥇🥇
銀牌:張沅🥈🥈🥈🥈

羽毛球隊
銀牌:陳浩源🥈🥈🥈🥈
碌波大家庭

爸爸:牙榮
媽媽:珊珊
阿女:張沅
家姐:楊曉林

爸爸老友:龍哥

沅:爸爸

Sweet李生李太

恭喜阿女成功入藉哥倫比亞

大師姐我地愛你

大師姐
大大師姐
鍾b
靚湯

啊!!
最尾jm9
又見到龍哥
1001左覆唔到讀心
好似永遠榮啲合照都冇西面
琴日四強訪問之後仲叫大家早啲瞓
係張沅叫大家睇埋BC3
可以加埋樺哥入去家族
咪理丘雨勤9up 條友成個小粉紅咁
贏咗仲要攞埋尾彩
吊你唔好影7頭局長

官方應該唔認得,唔小心影到⋯⋯
銀毛
第一張圖係咪講粗口?
攞咗兩塊金係咪要玩其他野
最後個球贏 仲話韓古惑 丘狗講乜9

韓國又冇犯規,都係想贏,丘狗識唔識中文
個訪問呢
肉眼睇都睇到紅近D 佢都唔知香港已贏
隔離屋成日黐餐既朋友
有冇啲好啲嘅關係
頭先父女好似係拎完獎先訪問
求龍哥o咀圖同曉林打波曉圖
再諗過得唔得
李太公司條𡃁
曉琳好唔抵
都係嗰句 張沅阿媽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞