《異形:地球》影集前導預告曝光!故事設定於首部《異形》電影 30 年前,將於 2025 年上線

34 回覆
10 Like 3 Dislike
性虐唔收得 無老細肯再投資
異形性別:異形
我個人理解david都係咁岩整到相似既物種出黎,第一集普羅米修斯,工程師太空船都有異形壁畫,工程師可能都係用黑水整異形出黎
我就認為係工程師利用黑水係整左隻類似現時(正傳異形)既生物出來 ,應該就同異形有同樣生態既 係外形體態同能力上大同小異
然後去到聖約 工程師母星入面 David先研發到真正現時模樣異形
不過呢d都係好主觀 個個觀眾睇法都可能有唔同純粹發表下自己意見
其實本身可能想出第3集,正式講番d異形點黎,點知聖約唔收得,無拍,搞到而家個個估估下
係 其實就呢個情況來睇都幾悲哀 電影公司宜家淨係想借埋個ip既剩餘價值 低本高回報 反而有d有心想寫埋個故仔時導演就無機會發圍
不過都無得拗既 電影公司都係做生意 睇錢做人
所以導演慘到要玩爛埋帝國驕雄2
異形1開始,成個系列就係商業行先

你商業上成功咪得
尾已爛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞