【颱風追擊】2411號熱帶氣旋摩羯 YAGI (12W) #6

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
?邊撚到睇到我係想放風假呀on9
cap返天文台段野出嚟講事實就要放風假?
layman角度好似實左好多
旺角出晒太陽仲有啲微風
得,你唔想放,咁你條柒頭答未?
唔會早上pre, 所以就係「講到明」下午??
無北 講經咩
唔係我講的…我答單問,你屌錯左人
邊度睇到
戴哂頭盔
睇天氣圖一嚿雲都冇,你喺邊度?
要經濟,強3完
正路預測既話明早全港停課,中午左右pre8,不過大交合未必會跟
呢個台長最鐘意就係乜撚都要pre
pre 8都會pre埋佢
佢擺明9up
你睇返一開就位ching講乜先啦
捉字蝨好撚威
位於南海北部的颱風「摩羯」正以偏西方向移動,大致趨向廣東西部至海南島一帶。受「摩羯」外圍下沉氣流影響,本澳週三(9月4日)仍然非常酷熱,高溫有機會觸發午後雷雨及強烈陣風。受「摩羯」環流影響,週四(9月5日)凌晨至早上預料本澳風力將會增強,雷雨漸趨頻密,屆時發出三號風球機會高。
由於「摩羯」可能進一步增強為超強颱風,按照現時預測路徑,「摩羯」將於週五(9月6日)凌晨至清晨在澳門以南約300公里略過,預料本澳風力將顯著增強,因此八號風球的可能性為中等;同時,預料本澳內港低窪地區約有0.5米以下水浸,週四(9月5日)發出藍色風暴潮機會較高。請巿民留意本局最新天氣資訊,並盡早做好防風防水浸措施。
(於 2024年09月04日11時00分 更新)
太多因素啦
又要拼經濟
又啱啱開學
要就住黎掛
你都ON9
澳門:中等
吹香港有8號波好了,唔好太勁,係大陸登陸邊個會care人分九等,中國啲窮省窮縣不嬲係大韭菜嚟
本澳
大陸氣象台預計個風周五登陸海南萬寧、廣東電白
有咩問題
天文台咪講到明下午先會考慮改唔改
咁中午肯定唔會改咗
你assume下午100%改8號係你嘅問題
得啦 大澳掛8號
你自己覆自己禁尷尬既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞