黨媒大公報屌的士:幾個人搭一部的士有咩問題?

156 回覆
244 Like 8 Dislike
香港的士小巴商總會
依個總會噏乜尻呀,睇完都唔知佢想講乜完全唔明佢個例子同佢講既有乜嘢關係
教育顧客真係on99,當自己消防車咩
怎樣才能搭的士
得罪咗大公報家長
癡根
你前面個啲唔上
正常都係你問佢哋係咪唔上 係就你上先架啦
啲的士司機真係... 工作係唔應該下下睇錢同咁多抱怨㗎, 第一日出嚟社會工作?
你應該好好諗下你份工對社會帶嚟啲咩貢獻, 令乘人開心愉快咁完成一趟行程, 嗰份成就感, 用錢係無辦法與之衡量
又以學生搭的士為例, 試諗下, 有機會接載到社會未來嘅主人翁係一件幾咁有意義嘅事?
而家仲要有成3、4個莘莘學子, 對的士司機嚟講根本就係一份至高無上嘅光榮
我認為嫌棄學生一齊搭的士根本就係妨礙社會發展及進步
的士業界申請提高車資收費標準, 係破壞社會繁榮穩定
呢兩點亦不排除涉嫌觸犯國安法, 即使無犯法, 呢類的士司機依然係居心叵測, 實在係人人得而誅之
dc9真係狗黎,講個幾句啲邏輯完全唔通
好多DC9 有客唔開冷氣
當左自己係狗咁
收「人頭費」
又係時候加價啦
比班的士佬睇住嚟食, 冇撚用!
咁做乜鳩分4人5人的士
直接一人的士算啦
多過一人就要兩架車
好多地盤佬夾埋坐的士
你班的士狗夠唔夠膽屌佢哋
搭開個班m底繼續會搭
唔搭既加唔加價 態度好唔好都唔會搭
其實生意冇變過
支持太公報搵滴滴高德整死班DC9
橫掂兩邊都係咁爱国爱港,不用分那麼細
佢講正常一群人搭車返學,同一個地點上同一個地點落

佢覺得俾啲學生坐cheap哂,佢架靚車應該專做貴客

細個返學都會約埋4-5個同學地鐵站等一齊飛的返學校,除開條數仲平過搭校巴/坐巴士
以前出去lunch一向都係夾錢搭的士
如果DC9揸救護車:
就死既唔載,死唔去既唔載
自己有能力搭車既唔載
派太遠,就叫第二間局去
唔識路,乘客帶一帶
嘔吐流血罰清潔費
DC9: 要報稅不了
所以我好少屌dc9,因為要屌都係屌繼續搭的士既m底的士乘客

所有人都唔搭咪可以餓死班dc9
果班繼續搭的士既m底的士乘客就妨礙緊依個目標
所以唔洗幫果班m底口
佢哋俾的士狗屌係自己攞嚟
以前返學個陣係..
杏花村

大家見到小巴站爆晒人

就過旁邊條隊的士站

5個一齊上,..
事實的確係繁忙時間車幾個學生哥返學就係戇鳩
路程短,學校區塞,無即時回頭客
同時返工時間一大堆長途比得起錢,Uber call車仲要加錢先有
正常人都識取捨,唔係歧視

不過真嘢拎出嚟講就好撚肉酸,冚旗扮睇唔撚到咪算
係要講出嚟俾人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞