蔡若蓮談走出喪子之痛 寄語天上長子:放心吧,母親如今很好

202 回覆
10 Like 441 Dislike
你仲有黨呀
大交合mode: 你過得唔好姐,我過得好好喎
蔡若連環喪子

教育局初中學生若有性衝動就book場打羽毛球,仲要簽承諾書
其實有效,book極都book唔到場,book到一肚氣,邊度仲會有性衝動
你大仔唔喺天上

係喺地下
保護細路? 你個腦忽撚左去邊度?

早排先有單有個中學生上堂玩國歌可以上升到去要報警既層面,然後又有學校話國歌其間唔可以帶黑超。

而家香港既教育係自英國佬統治以黎最撚危險。 以前我地番學讀書,犯錯最撚多都係記大過,而家唔撚係,你如果掂到果啲隱形紅線就萬劫不復。

學生本身就係最反判既時期,你做教育局局長為左擦鞋,冇腰骨到係到默許果班政治上曬腦既人將政治紅線帶入學校,白色恐怖。

你做教育局,本來就應該係做一個安全快樂既學習環境比班細蚊仔,你要搞國安搞歌舞昇平既你係條街到搞對住我地班大人搞就算,而家你係學校搞埋曬啲洗腦野,搞撚到好似日本皇軍啲學校咁, 有冇撚搞錯?

另外,教育本來就係一個比細蚊仔試錯既地方,有邊個未試過比老師屌姐? 喂你而家,學校變左一個埋地雷既地方,學生又好老師又好講野都要小心翼翼,想講句野都要諗一諗, 你又唔講明又咩做得又咩唔做得,有啲仆街啲既就自我審查,學校變左一個人人自危既地方, 你蔡若蓮絕對係責無旁貸。

其實,把關教育既絕對係一個社會入面最重要既官。近幾年走既有一半都係藍絲。 藍絲雖然係藍但佢地唔係傻,佢地都知香港既學校係有撚病,係極權,係全世界入面既極少數。 教育本來就係我地既低線,就係呢班人搞到我地為左下一代唔走唔得。

而家成個政府真係曬氣啦,唯一一個做野無令你反感既就係羅淑佩,但你信唔信佢過埋呢屆就無得升吖? 我都幾肯定會係咁,因為係香港升官係有個潛規則,就係唔可以得民心,得民心係一個好嚴重既失誤黎,總之你做得愈錯就愈升得快
可稱霸只有牠
局長真係一個相當tough嘅人,希望佢好人一世平安🙏🏻
又到食蓮蓉月餅嘅時候
佢個仔係抑鬱症,所以係病死
仲有一個仔吧
放心吧,你死你賤,佢升官發財,活得很好。
笑話一則
你個仔死咗都彌補唔到你嘅罪孽
佢最錯就係出世做咗你個仔
自殺係會做地縛靈
局長每日一打開窗就可以一家團圓
個老母家教嚴,仔女滿足唔到若蓮期望,含吹奶啜樣樣齊也欲求不滿,先逼到咁,應該個老母SM底一流。
自殺上到天堂嘅咩? 日日同一個位置跳樓死㗎咋
比習帝中出生多個咪好囉
符合國情,所有人都唔及習主席親
一家人最好齊齊整整
楊潤雄搞笑啲
教育局局長但個仔去澳洲讀書 然後自己解釋話因為澳洲教育系統冇香港咁複雜
加油
佢有份害死個仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞