AEON母公司永旺半年勁蝕1.7億 較去年同期倍增

234 回覆
81 Like 1 Dislike
荃灣西旗艦店佢啲傢私部電器部家品部真係垃圾到唔信
跟住兒童專區諗住抄美國冒險樂園同埋TAITO STATION
同樣垃圾都唔信
佢地下嗰層加咗個美食街
諗住去支持下佢個大阪燒
現場乜嘢人都冇原來因為冇冷氣熱到仆街
大阪燒個量冇調整過 成年男人都食唔晒
呢樣都算,另外就係因為size太大整一個都要勁耐
明明現場都已經冇咩人 竟然都要20分鐘先至有餐
當佢冷氣真係好返係咪要等幾個鐘?
感覺除非炒咗而家個CEO換以前一田嘅CEO
如果唔係我唔覺得佢可以捱多幾多年
超市比一田donki夾住
講夾公仔荃西每一個商場都有有質素嘅夾公仔場
電器傢俬根本完全冇人行 我懷疑實惠生意都好過佢幾倍
我去過日本有間細Aeon仲衰過百佳
Megabox間Aeon都唔錯啦
應該咁講 同類型嘅商場,我覺得一田做得好過佢好多
起碼採購能力唔同級數
假天花,光管,Vinyl flooring
之後全部都係去到心口咁高既普通貨架
但可能係果個市最大最多人去既購物中心
有啲舊既AEON Mall都係好殘
咁係因為黎到香港 啲價錢貴
你先覺得唔抵食

喺日本大把本地人去
一田啲嘢貴啲嘛
City’super 貨品仲多種類但好貴間中先去買下火腿啤酒

前排鳥取縣見識過懷舊風
都係嗰句

呢間嘢係西日cafe
賣西日料理 / pastry

唔係日本人未必識欣賞
買過
特價日真心好抵
岀唔到人工請唔到啲好buyer
屯門間Donki 拍烏蠅,Aeon 仲係排長龍,C9 最精明
荃灣aeon 超市格局算幾似日本
Aeon 終於末落
有乜問題呢,佢Aeon + 銀聯外地簽帳零手續費,又唔駛乜乜年費最低簽帳要求,咁就唔駛啲無謂消費。
未就係,唔係老破負TU 都俾$5000,交下電話費水費交稅都好。
你欠佢錢
Aeon生意額應該過半係黎自超級市場
唔係價錢問題
係d人已經default左買電器=豐澤 百老滙 aeon電器部又冇人sales 成日比人遺忘
佢啲家居野好用 MIJ又唔貴
Aeon 多日本牌子又唔會夾硬射你買泡仔貨,因為職員無佣分得個Promoter。
做得Aeon 預左。
證明你唔係C9 ,屯門間 Donki 拍曬烏蠅。
所以屯門/康怡先係龍頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞