AEON母公司永旺半年勁蝕1.7億 較去年同期倍增

234 回覆
81 Like 1 Dislike
幾多億去左地產?
年薪600萬夫婦都係ARON偷野

判緩刑留案底

佢地應該偷左好多次先比人拉
有fd 食完仲話唔錯,根本係自己鐘意日本野,我發覺有啲人,對於加左日本元素,就覺得一定係好野要盲撐,一定唔屌得嘅

我午餐食左個白汁通粉+19豆乳,收我成舊水,全個menu都係19三文治,都無咩技術可言,仲收人咁貴 DLLM 早執早著啦
全港零售都係食緊同一堆屎
就係長期靠自由行谷出嚟嘅收益一下子收縮

依家訪港旅客境內總消費額只有2015年嘅6成
有乜辦法收入唔年年縮
次次去咁多人都蝕
開多 d Daiso+超市+HOME COORDY 仲好
Cut咁啲百貨部門
引入standard products
留超市 pets 十二蚊算啦
請珍惜AEON
邊單 醫生嗰單?
老老豆豆佢d衫同美之差唔多
雀巢10蚊3杯乳酪家興360大生所有就算進口既常溫乳酪都要15-16蚊/4杯

佢哋係癲到雀巢入到呢啲價
捉心理,特價野一定要亂啲 C9 先會一齊摷,多人摷就會引更多人摷,咁先去到貨

太整齊無人埋黎架。
放數賺就得,佢Aeon 超市作用係Sale 卡,咁有壇野咁你張卡未有地方碌囉。一拖數你就仆街。一年蝕一億佢當交廣告費。
我覺得ok ,佢跟到日本個標準八成。
Komeda 出名係三文治。
日本嘅komeda 出名所有野勁大件勁多
但香港完全做唔到一樣
我買佢股票蝕撚左28%都放左

講真佢個假真係算超級良心

貓山王榴連,街價劏啲客500-750

佢老母臭閪永旺賣280-420
我佬,佢大機構入啲野唔方差得去邊

雖然間仆街公司搞到我蝕錢

如果我將來有1000億港幣,我希望開間平過永旺既百貨公司

東賺西蝕一齊開心啦屌

買500億美債年年益街坊

我要貓山王劏房戶都食得起屌你老味
人均一個真貓山王(唔食榴連既就算

屌佢老味龍豐賣野飲10蚊都算平通街

永旺屌你6蚊

搞到求打和或貼錢賣
大家好我是叉雞
本身人人有錢賺 高地價係好事
但而家經濟衰退 仲行高地價就搞死哂各行各業....
香港未食過
但日本食過幾款三文治係ok
大件之餘係好食 環境舒服 服務好
啡就一般

¥1000 一件三文治
有啲人可能覺得貴
我就覺得抵食
快啲來英國開檔
好後悔細個冇好好讀書
大個左做唔到醫生律師
偷野 殺人 冇後果
真係唔係個個知讀書既真正好處
呢間嘢係西日cafe
賣西日料理 / pastry

唔係日本人未必識欣賞

可以睇下佢做唔做得耐嘅
冇人欣賞自然會執
經濟差 少左消費意欲 全世界都係咁 消費都要揀平貨買

咁多人湧去日本都係人哋狂劈匯率先頂到

希望美金貶值返 無咩邊幾個國家零售業仲好好景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞