嘗試搵番妹妹嘅遺物,一年後進度

983 回覆
10108 Like 34 Dislike
樓主開心
用2000蚊搵到滿足感
賣家開心
收到二千蚊亦搵到滿足感
winwin
屌佢老母 班臭雞
真係收足錢賣 人地樓主都好慘
想搵番細妹既回憶 你班仆街就咁撚樣
象徵式收幾舊水咪算
希望樓主重制一個 好過益班臭雞
咁唔係剩係樓主對啲公仔有感情
keep得咁耐以前出嘅公仔平身都有一定感情
最後個隻紅色熊係咪豆袋咁入邊有粒粒
Support
連仔永封佢啦屌
加油樓主
你會唔會保存一隻唔中意/無特別意義嘅公仔十幾廿年?仲要無穿無爛
依家唔係講緊砂煲罌罉, 公仔保存得唔好係會爛
搬屋同老豆老母大掃除都一定清細路嘅玩具公仔先

賣得出嚟嘅都keep得好好,對賣家嚟講一定有特別意義先會放係自己身邊咁耐

就好似堆公仔對樓主嚟講係寶,但對你嚟講就一啲價值都無咁
如果真係咁簡單就搵到隻公仔,樓主應該一早儲齊哂啦
化左灰就可以同我啲骨灰放埋一齊
睇呢個post就知
除咗自己,呢個世界唔會有人同我一樣咁珍重佢哋
只會當佢地係一文不值,送出去都無人要嘅垃圾
既然係咁,一齊化灰其實都唔差
純粹個人立場
如果我有隻公仔保存左好耐但明知唔值錢
聽到哩個故事我會送比樓主
唔係我偉大
係我知道隻公仔會有有心人繼續好好保存
與其喺度嘈啲公仔值唔值幾千蚊,不如發揮連登之力幫樓主盡快搵齊啲公仔,而家大部分留言都係嘈應唔應該收錢,想幫手都追唔到post
請問係去邊度搵人整?
尾3嗰隻係melody?
推推
樓主好佩服你既毅力
希望大家唔好賣咁貴俾樓主啦
$2000我覺得係介於保存咗好耐,但又唔係超級中意嘅公仔價值
有人肯免費送當然係偉大,但$2000當係保存費我覺得唔過份
就好似因為有義工幫手而鬧鳩正職員工收錢唔應該咁
做善事唔係奉旨架大佬

如果真係細由陪到我大,你比1億我都唔會賣
勸佢睇醫生唔一定係負面
唔好先入為主左先
走啦屌你老母
屌你老母呀
送嗰啲咪又係絲,冇貢獻就收聲啦。
如果真係有感情嘅唔會賣

我自己男仔都係一屋公仔,我都問過自己呢個問題,如果有人比錢我去買自己堆公仔,除非係一筆大到足以改變我人生嘅錢,否則一萬幾千嘅根本諗都唔會諗,係外人眼中係公仔,係我眼中係屋企人係朋友,你會唔會為左兩千蚊去賣左自己嘅朋友?
btw 樓主尾3個隻piano, 會唔會係老翻嚟?
因為真嘅piano個鼻係黃色但你個隻係紅色
嗰個年代應該好多大陸老翻公仔

同埋有無試過係facebook或者其他外國forum搵?
香港地無乜人會keep公仔keep咁耐
外國反而多啲,人哋通常有個倉庫放垃雜嘢
連掉咗啲公仔嘅都係絲(佢老母)
上左6隻企鵝應該係海洋公園果隻,唔知而家仲有冇得賣
請問幾錢左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞