經濟差租霸叢生 恐嚇接業主子女放學 有人僅付兩元「交租」

134 回覆
149 Like 5 Dislike
只要唔涉及傷人, 無論個租客係恐嚇(有錄音),甚至係破壞曬成間屋,然後依然唔走,警察都係唔會理。
講得好,不愧係憎人富貴厭人窮 吃了便宜還賣乖嘅 後現代紅胃冰🤣
大膽都冇用,租務條例/土地審裁處/警察 全部都係幫住租客, 所以而家先至週街都係租霸
講得好,順便 cut埋 綜援 公屋, 整治下嗰班 好食懶做嘅人。
實際上冇用,因為現時租務條例完全偏幫租霸,就算cut水電佢都可以霸住間屋唔走,搵執達吏佢就最後last day破壞曬間屋所有嘅設施先走,業主最後都係輸。

我有fd而家都諗緊好唔好賣咗d樓 去做租霸🤣
我覺得應該可以申請攞佢啲強積金還租
土地審裁署啲官仆街嚟
業主偽造文件可以唔理
擬定租約時,須列明租金和起租日等資料,亦要詳細註明單位及傢俬現時的狀態、日後維修費用由誰承擔等,如允許,可列明業主有權定期上門視察單位

我出3蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞