經濟差租霸叢生 恐嚇接業主子女放學 有人僅付兩元「交租」

134 回覆
149 Like 5 Dislike
本身都唔熟行情嘅話,經AA唔係仲危險咩?
多咗一重知識水平同人品都唔好嘅agent
有咩事仲難追
有份租霸list一向幾間大行互相share
淨係呢樣嘢已經規避80%風險
任何人士,如未得法院頒令而將租客或分租客迫遷,或企圖以恐嚇、暴力、拒絕供應服務(例如截斷水、電、煤氣等的供應),或其他形式的干擾行為,令租客或分租客遷出,均屬刑事罪行。

呢個應該算其他形式的干擾行為
只不過隻租霸未必係職業租霸識咁玩
如未得法院頒令而將租客或分租客迫遷
前提係AA會提供準確資料
但就算佢哋有心
好多時都係知識水平唔夠,業主如果本身搵到客源,直接deal快好多
好過俾佢哋搞到兩邊溝通咁多阻滯
Aa只會在乎佢自己,收人左錢,你越快再放出來,佢地仲開心,又可以收多一次佣
四面牆壁均被鑿破,孔洞可穿過足球,收租不成反要自掏腰包重新裝修

係咪打爆主力牆攬炒成橦樓係咪都唔犯法
咁租租今次贏喎

AA狗又話買樓冇得輸嘅?
真,AA極力推薦好多時都係有伏
隔離aa tg group d aa都認左,佢地會不斷叫業主踢走舊租客,唔係佢地邊有得食
租霸list要咩知識水平??
有知識水平就唔會遇到租霸??
隔一重山 可以規避好多野
車位可唔可以鑿穿地下
業主死全家
好多野?講幾樣嚟聽吓
裝修師
因為全世界先進國家嘅法例都係保障租客多過業主,唔保障租客先係落後嘅表現。
點解有業主肯唔收兩按一上?
玩到咁大
都話係立法要業主提供欠租證明,就可以申請Cut水電媒,完全合法合情合理,無人有權做租霸
「Cut佢住戶證等佢出唔到門口」
係,弊在好多時3厘都冇
Kelvin仔送貨都可以扮鋪王親戚啦
試過租一名房署高官黃少明嘅單位
冬天廁所無熱水沖涼
佢唔肯維修
叫我去廚房煲熱水沖涼
但廚房個煤氣爐又係壞
呢啲case唔見業主會攞出來講?
寫過email俾林鄭投訴都無用
初初去謝偉俊律師行求助,要求中止租約及賠償
後來見個律師跟得好求其
就改向當時當區區議員左匯雄求助
喺等候期間要交下一個月租
我諗住等埋區議員回覆先睇下使唔使交
房署高官黃少明忽然之間發癲
話我唔交租又無搵區議員調解
去土地審裁署告我
我屋企人問左議員攞咗封信證明我有向佢求助而佢亦有搵業主方面
個仆街官無視呢封信就判咗我輸
亦唔追究房署高官黃少明偽造文件(佢同土地審裁署聲明無區議員搵佢)
出唔到門口咪係屋入面囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞