下星期第一次撘飛機有咩要注意

160 回覆
17 Like 123 Dislike
要起埋身
預早多d時間到機場checkin
再去過關登記閘stand by

Hand carry記得唔好有水/液體/尖銳野
寄倉個gip唔好有就電實果d
hair spray 呢
尿袋要跟身,唔好擺入喼
飛機起飛同降落時,耳仔可能會痛,可以吞口水舒緩,我自己覺得戴耳塞都幾有效
問空姐,叫佢帶埋你去

利申:我次次都係咁做,淨係問靚女果啲;如果一個靚女空姐,搵個樣衰空姐帶你嘅話,我會同佢講我自己識去
如果有人問轉位,答NO 已經夠。
飛機餐要比錢
記得唱定啲銀仔…上機前要祈福
上機要去機長室敲門打個招呼
Hi Jack
上機要除鞋
第一次搭飛機可能會有點緊張,但只要做好準備,就能順利出行。以下是一些注意事項:

1. **提前到達機場**:建議至少提前兩小時到達機場,以便有足夠時間辦理登機手續和安檢¹。

2. **行李準備**:確保托運和隨身行李符合航空公司的規定。液體類物品應放在托運行李中,隨身行李中的液體不得超過100毫升²。

3. **登機手續**:可以提前在線上辦理登機手續,這樣到機場後只需領取登機牌和托運行李²。

4. **安檢**:過安檢時,需將電子產品、外套等物品取出,放入安檢籃中。液體類物品需用夾鏈袋裝好²。

5. **飛行中**:起飛和降落時,需將電子設備調至飛行模式或關閉。可以攜帶一些輕便的零食和水,但需注意飛機上的規定¹。

希望這些建議能幫助你順利完成第一次飛行!有任何其他問題,隨時告訴我哦!✈️
小心機師揸揸下行出飛機selfie
證明佢真係未搭過飛機
一路都有指示
除非唔識字
幾歲
善良嘅人
安檢直接行入去 唔洗拎野出黎架啦
焗得濟可以開窗開門
搭嘅時候耳仔痛可以慢慢喝水同打喊露
事前同航空公司講定
佢會搵專人帶你上機
正門有牌寫邊架機去邊check in
體重80kg以上買兩個氧氣筒
80kg以下買一個就夠
上飛機前拍一拍飛機會有好運
因為打飛機後個人會比較正直
咁你放心啦
就算有幾多人教完你
你都係唔會識
今晚係橫濱,涉谷定淺草個邊倒數
https://lih.kg/3589966
第一次自己飛機,最緊要download 套空中浩劫上去睇🤗現場感有加乘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞